Revista Presei

Revista presei locale

Sabotorii: Șef din Poliție, drogat la volan. Comisarul șef Nicu Tănase, șeful secției rurale Rovinari, a ieșit pozitiv la consum de droguri, în timp ce era la volan. Acesta a fost prins miercuri dimineața, în urma unui filtru al politiei pe linia consumului de alcool și de droguri la Rovinari. Culmea, acest comisar ceruse cu ceva timp în urmă organizarea unei astfel de acțiuni, pentru a cădea în filtru un alt coleg de-ai lui. Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Gorj a dispus efectuarea de verificări cu privire la acest caz, urmând a fi dispuse măsuri corespunzătoare.

Pandurul: ITM Gorj verifică moartea unei asistente medicale. Este doliu la spitalul din Bumbești-Jiu, județul Gorj, ca urmare a decesului, zilele trecute, al unei asistente medicale. Femeia avea 48 de ani și pe 1 noiembrie, dimineața, la intrarea în schimb, a suferit un infarct. Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au deschis dosar de cercetare a evenimentului. „Victima, în timp ce se afla la intrarea în tura de serviciu, a suferit un infarct miocardic, a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Județean de Urgență Gorj pentru acordarea primelor îngrijiri medicale, fiind transferată ulterior la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova“, a informat miercuri ITM Gorj. Din păcate, femeia a murit pe 6 noiembrie, la spital.

Gorjonline: ANI a cerut DGASPC să-l destituie pe incompatibilul Rujenescu. Agenția Națională de Integritate (ANI) a intervenit, la sesizarea jurnaliștilor Gorjonline.ro, în cazul lui Nicolae Rujenescu, șef Serviciu resurse umane în cadrul DGASPC Gorj, și a solicitat conducerii instituției destituirea acestuia. Rujenescu este menținut în funcție, contrar unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție, prin care a rămas definitiv raportul de incompatibilitate întocmit de inspectorii de integritate și are interdicția de a ocupa o funcție publică timp de trei ani. După ce Gorjonline.ro a prezentat, pe larg, ”Cazul Rujenescu”, adică toate detaliile despre modul în care este încălcată legea pentru a-l menține în funcție pe șeful Serviciului resurse umane din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj,  ANI a informat conducerea instituției că, raportul prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a acestuia nu și-a produs efectele, deși a rămas definitiv și irevocabil, printr-o decizie a judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ). Mai exact, luni, 8 noiembrie a.c., în informarea remisă DGASPC Gorj, inspectorii ANI au apreciat că se impune destituirea din funcția publică a lui Rujenescu.

Gorjeanul: Șeful Hidroelectrica, despre reluarea investițiilor de pe Jiu: Ni se cere să protejăm un rac care nu a fost găsit niciodată. Hidroelectrica face demersuri pentru a relua investițiile privind amenajarea hidroenergetică a râului Jiu, pe sectorul Bumbești-Livezeni, după ce proiectul a fost blocat în justiție, în decembrie 2017, pentru că nu avea studiu de impact asupra mediului. ”Investiția de la Bumbeşti se află într-o fază extrem de avansată, dar acolo avem de protejat un peşte care nu are niciun fel de importanţă economică, precum şi un rac care nu a fost niciodată găsit”, a declarat, miercuri, Bogdan Badea, preşedintele Directoratului Hidroelectrica. Acesta consideră că  nu este normal ca, odată ce s-au primit avize şi acorduri pentru orice obiectiv de investiții mari, cu termen lung de punere în funcţiune, o companie să fie obligată să se oprească lucrările.

Comment here