Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: A fost desemnată firma care va elabora proiectul tehnic de modernizare a unui drum național din Gorj. O asociere de firme va întocmi proiectul tehnic pentru reabilitarea Drumului Național 67 B Târgu Cărbunești-Pitești. „Pentru procedura de achiziție publică privind servicii de reactualizare proiect tehnic conform expertize tehnice, detalii de execuție și asistentă tehnică DN67B km 0+000-188+200, a fost depusă o singură ofertă de către asocierea Elternhaus – Studio Corona SRL Civil Engineering și doi subcontractanți declarați Engineering Design SRL, Geotesting. Obiectul licitației constă în reactualizarea proiectului tehnic conform expertizei tehnice actualizate, detalii de execuție și asistență tehnică pe perioada execuției lucrărilor“, se arată într-un comunicat al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRPD) Craiova. În câteva luni, documentația tehnică va fi întocmită, iar lucrarea va fi scoasă anul viitor la licitație.

Gorjonline: Câți gorjeni trebuie să mai moară? Heliportul de la Târgu-Jiu, nefuncțional, pe timp de noapte, după 9 ani de când a fost construit,. La 9 ani de când s-au turnat câteva zeci de metri pătrați de beton, pe Insulița Jiului, pe un platou pe care aterizează elicopterele SMURD, locul a rămas încremenit în timp și heliportul care se voia construit acolo e nefuncțional pe timp de noapte. Proiectul există tot de atunci și ar fi fost necesară doar reactualizarea unor indicatori tehnici, mai ales că bani s-au găsit și există în bugetul municipalității, transferați de la Consiliul Județean, însă lucrurile au rămas la fel. Autoritățile nu sunt sensibilizate nici măcar după ce atâția oameni, cu afecțiuni medicale pentru care ar fi contat și câteva minute, au murit cu zile, din cauză că, pentru a ajunge la un neurochirurg era nevoie ca heliportul să fie funcțional la orice oră din zi și din noapte. Loredana Manuela Gogârlă, asistent medical în Secția de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Bumbești-Jiu, a murit, fulgerător, la vârsta de doar 48 de ani. Cei care cunosc detalii au spus că asistenta a murit cu zile și că putea fi salvată dacă era transportată, în timp util, cu elicopterul, la un alt spital din țară.

Gorjeanul: Consilierii județeni și consilierii locali IGNORĂ legea și cetățenii! Prefectul îi poate amenda. Niciun consilier local al Municipiului Târgu-Jiu nu a depus raportul prin care să-și justifice activitatea pe anul precedent, pentru care a încasat, lunar, o indemnizație de 1.186 de lei. Și în cazul consilierilor județeni situația e asemănătoare: doar trei dintre aceștia au considerat că e de bun simț să-și justifice activitatea în fața celor care i-au ales. Pentru nerespectarea dispozițiilor legale, aleșii locali riscă să fie sancționați de către prefectul județului, în calitatea sa de autoritate publică, reprezentant al Guvernului pe plan local, cu amenzi de până la 5.000 de lei.

Pandurul: Fermieri păcăliți cu anunțuri de mică publicitate. Zeci de fermieri din țară, între care trei din Gorj, au fost păcăliți prin intermediul unor anunțuri de vânzare pe platforma OLX. Oamenii au plătit avans pentru utilaje agricole ce nu au mai fost livrate. Escrocul din Dâmbovița a ajuns după gratii, fiind condamnat la aproape 7 ani de închisoare, pentru înșelăciune, fiind deja în pușcărie pentru infracțiuni similare. Faptele au fost săvârșite în perioada ianuarie 2018 – august 2019, când nu mai puțin de 64 de persoane au picat în plasa escrocului. Individul posta anunțuri fictive pe site-uri privind vânzarea de utilaje agricole ori de construcții, folosind poze ale unor bunuri descărcate de pe internet.

Comment here