Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Mai mult de jumătate din şcolile din Gorj încep şcoala în format fizic. Vacanța forțată de două săptămâni nu va mai fi prelungită, iar de astăzi, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se pot întoarce fizic la școală. O nouă condiție pentru redeschiderea școlilor cu prezență fizică este gradul de vaccinare în rândul personalului unităților de învățământ. Cursurile vor fi reluate în școlile și grădinițele unde rata de vaccinare anti-Covid a dascălilor și a personalului nedidactic este de cel puțin 60%. În celelalte unități de învățământ, cursurile vor începe online. În Gorj, 87 din cele 112 unități școlare depășesc rata de 60% de personal didactic și nedidactic vaccinat împotriva virusului Sars-Cov-2. Astfel, Inspectoratul Școlar Județean Gorj a anunţat că 77,67% dintre școlile gorjene vor începe de luni cursurile cu prezență fizică. Cea mai mare rată de vaccinare, de 90,47%, se înregistrează la Școala Gimnazială Bumbești-Pițic. Rate de peste 80% mai sunt în nouă unități, trei fiind din Târgu-Jiu, respectiv Clubul Școlar Sportiv, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” și Școala Gimnazială „Sf. Nicolae”.

Gorjeanul: 13 funcții de directori în CEO, scoase la concurs. Pe 31 decembrie 2021 expiră contractele (încheiate pe perioadă determinată) a 13 directori din CEO. Este vorba despre unele dintre cele mai bănoase funcții din companie. Printre cei cărora le expiră contractele se află și Sorin Alecu, pe care l-a făcut faimos Lăcrămioara Pințea, membră a Directoratului CEO, prin mărirea uriașă de salariu pe care i-a acordat-o. Postul din capul listei și, probabil, cel mai râvnit este cel al Directorului Comercial, ocupat în prezent de Emanoil Dragomirescu, prieten bun și coleg de partid cu Sorin Chircu, cel care se visează șef peste Achiziții, ambii susținuți de conducerea PNL.

Pandurul: Primar și fost primar, dați în judecată de primărie. Primăria Vladimir a dat în judecată mai mulți funcționari, pentru a răspunde patrimonial pentru prejudicii produse în ultimii ani. Printre cei dați în judecată sunt primarul Ion Ianăși și fostul primar Marius Vijulan.Ceilalți funcționari acționați în instanță sunt Constantin Enache, Gheorghe Botu, Georgeta Scuturoiu, Viorica Frentescu și Claudia Benegui. Procesul a fost înregistrat pe 5 noiembrie la Tribunalul Gorj și nu a primit încă termen de judecată.

Impact în Gorj: Directorul General al CNAIR și ministrul interimar al Transporturilor, în vizită pe șantierul variantei ocolitoare a municipiului Târgu-Jiu. Directorul General al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, a efectuat duminică, împreună cu ministrul interimar al Transporturilor, Dan Vâlceanu, o vizită pe șantierul variantei de ocolire a municipiului Târgu Jiu. ”Vrem ca și pe acest șantier să crească ritmul lucrărilor, așa cum am văzut că este posibil pe șantierul tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești. Mă bucur să constat că și aici mobilizarea a devenit mai bună iar constructorul a avansat. Am reușit să soluționăm o serie dintre problemele privind natura terenului de fundare și să găsim o cale de comunicare cu Antreprenorul. Însă i-am atras atenția constructorului că nu vom tolera întârzieri în execuția lucrărilor și nici depășirea termenului de finalizare a contractului” a transmis Cristian Pistol.

Comment here