Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Fostul director al Serviciului de Gospodărire a Apelor Române Gorj, condamnat de Judecătoria Târgu-Jiu. Judecătoria Târgu-Jiu a hotărât, miercuri, condamnarea fostului director al Serviciului de Gospodărire a Apelor Române Gorj, Alexandru Buduran. El a fost găsit vinovat pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată și instigare la fals intelectual în formă continuată. Acesta a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare. Buduran a fost acuzat că a folosit câțiva angajați și utilaje din cadrul SGA Gorj la construirea vilei pe care o ridica la Rânca în perioada în care era în funcția publică. Judecătorii au dispus acum anularea documentelor falsificate, cu ajutorul cărora Buduran a încercat să dea o tentă de legalitate activităților desfășurate. Sentința nu este definitivă.

Gorjeanul: Medic din Padeș, vizat de o anchetă de ”vaccinare la chiuvetă”. Au avut loc descinderi ale polițiștilor timișoreni la mai multe adrese într-un dosar ce vizează emiterea unor certificate false de vaccinare anti-COVID-19, ancheta lor ajungând și în Gorj. În centrul cercetărilor se află un medic originar din Padeș, care profesează însă la Baia de Aramă, în județul Mehedinți, acesta fiind foarte apreciat de către pacienții săi. Ionuț Victor Băloi nu a putut să își primească ieri pacienții pentru că a trebuit să aibă grijă de răspunsurile pe care a trebuit să le dea polițiștilor care i-au trecut pragul. Polițiștii din Timișoara au venit aici dis-de-dimineață cu trei autoturisme, în fiecare aflându-se câte o echipă care l-a avut în vizor pe medicul gorjean, dar și pe asistenta sa și încă o persoană. În jurul prânzului, polițiștii au părăsit cabinetul medicului, între timp având loc percheziții și în Gorj, la Padeș și Tismana, dar și în alte locații din județul Timiș. Anchetatorii încearcă să afle câte adeverințe false au fost emise și către cine, după ce la spital la Timișoara s-au prezentat bolnavi de COVID-19 care au trebuit să recunoască până la urmă că certificatele de vaccinare pe care le aveau asupra lor erau eliberate în fals.

Pandurul: Șaizeci de angajări la CE Oltenia. Primii absolvenți ai sistemului de învățământ dual din Gorj, un parteneriat între companii şi şcoli, și-au găsit un loc de muncă. De la 1 noiembrie, Complexul Energetic Oltenia a angajat 60 de absolvenți ai acestui tip de învățământ. Noii salariați lucrează în carierele miniere de la Motru și Jilț și în cadrul termocentralelor Rovinari, Turceni și Ișalnița. Posturile pe care le ocupă sunt de sudori, lăcătuși mecanici și electricieni. „În prezent, CE Oltenia susține 242 de elevi în clase de învățământ dual, pentru care asigură pregătirea practică în sucursale și subunități în conformitate cu standardele de pregătire profesională în vigoare, echipamente de protecție și burse profesionale la nivelul celor acordate din fonduri publice, precum și premii pentru cei mai performanți dintre aceștia. De asemenea, absolvenții au posibilitatea de a fi angajați în cadrul companiei”, anunță compania.

Sabotorii: Un nou director la spitalul din Târgu-Jiu. Asistentul șef Laura Melania Mătrăgună este noul director de îngrijiri medicale interimar al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. Numirea a fost făcută începând cu data de 2 noiembrie 2021. Melania Mătrăgună va deține funcția amintită până la ocuparea postului prin concurs, organizat de SJU Târgu-Jiu. Laura Melania Mătrăgună lucrează ca asistent medical generalist la Secția Pediatrie și are o experiență în muncă de peste 30 de ani. Spitalul a tot scos postul la concurs în ultima perioadă, dar nu s-a ajuns la un rezultat final.

Comment here