Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Medic șef de la Boli Infecțioase: „Dintre pacienții internați, cam 90% sunt nevaccinați, mulți au comorbidități“. Luminița Diana Manea, medicul șef al Secției Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, a declarat că 90% dintre pacienții internați în acest moment sunt nevaccinați. Secția Boli Infecțioase are 75 de paturi avizate de Direcția de Sănătate Publică Gorj, toate fiind ocupate. Potrivit reprezentanților secției, doar trei pacienți sunt vaccinați dintre cei care primesc îngrijiri medicale și tratament aici. Diana Manea a declarat că personalul medical este afectat de dramele pe care le vede în fiecare zi. „Noi, medicii și întregul personal medical care ne desfășurăm activitatea în cadrul Secției Boli Infecțioase, ducem o luptă dificilă pentru viața fiecărui pacient. Avem pacienți cu forme moderate, severe și chiar critice ale bolii, care necesită administrare de oxigen și un tratament complex. Simțim o presiune și o tensiune greu de descris, care ne afectează și ne marchează psihic și fizic. Dintre pacienții internați, cam 90% sunt nevaccinați, mulți au comorbidități” a declarat medicul Manea.

Gorjonline: Secretarul Primăriei Bâlteni, detașat la Prefectura Gorj, după ce a fost acuzat de falsuri grosolane. Marius Popescu a fost secretar al Primăriei Bâlteni până săptămâna trecută când a fost detașat, pe baza carnetului de partid, la Prefectura Gorj, la Biroul Juridic. Practic, liberalul are o detașare de 6 luni de zile la Instituția Prefectului ca bun profesionist deși legalitatea la care a vegheat la UAT Bâlteni nu a fost așa cum cerea legea. Mai exact, fostul secretar este acuzat, de o parte dintre consilieri, că a consemnat în procesul verbal de ședință de CL mai multe lucruri nereale, unul fiind chiar că primarul ar fi participat la ședința, deși acesta a absentat.

Pandurul: Fost primar din Gorj, obligat să scoată bani din buzunar. Fostul primar al comunei Crușeț, Viorel Drăgușin, este bun de plată. Scos din administrație de către ANI, după o viață petrecută la primărie, Drăgușin nu are parte de liniște, fiind târât în instanță pentru recuperarea unor sume de bani. Procesul a fost înregistrat în primăvară, pe rolul Tribunalului Gorj, având ca obiect acțiune în răspundere patrimonială. Fostul edil are achitat aproape 5.000 de lei, contravaloarea unor cursuri de pregătire profesională. Viorel Drăgușin a fost unul dintre cei mai vechi primari ai PSD, aflându-se în fruntea comunei Crușeț din 1996 până acum doi ani, când i-a încetat mandatul prin ordin de prefect.

Gorjeanul: CEO caută parteneri pentru construirea parcurilor fotovoltaice și a centralelor pe gaz. Complexul Energetic Oltenia (CEO) a declanșat procedura de selecție a investitorilor pentru constituirea societăților mixte (SPV-uri) în vederea edificării parcurilor fotovoltaice și centralelor pe gaz, după ce, în luna mai a acestui an, compania a consultat piața inițială. Pentru implementarea fiecărui Proiect se va înființa câte o societate cu capital mixt de tip „Special Purpose Vehicle” (SPV), persoană juridică română, la care CE Oltenia va contribui cu aport în natură, iar investitorul selectat va contribui cu aport în numerar. Parcurile fotovoltaice vor fi construite pe depozitele de zgură și cenușă închise ale SE Rovinari, SE Turceni și SE Ișalnița, precum și pe halda interioară din carierele Tismana, Tismana 1, Rovinari Est, Pinoasa și pe halda exterioară Bohorelu ale SE Rovinari. Procedura implică și proiectele privind implementarea unui bloc de 475 MW pe gaz natural la SE Turceni, care va înlocui o capacitate existentă de 330 MW pe lignit, pentru construirea unui bloc de 850 MW pe gaz natural la SE Ișalnița care va înlocui blocul 7 și respectiv blocul 8, ambele de 330 MW pe lignit. Pentru toate aceste proiecte, CE Oltenia a depus la Ministerul Energiei solicitări pentru a fi incluse în proiectul Fondului de Modernizare a României.

Comment here