Revista Presei

Revista presei locale

Sabotorii: Burlan a primit mandat să negocieze dacă statul rămâne majoritar în firmele făcute de CE Oltenia. Acționarii Complexului Energetic Oltenia au dat mandat Directoratului pentru a negocia cu firmele cu care compania energetică va face societăți de tip SpV, prin care vor fi realizate investițiile în grupurile pe gaze și parcuri fotovoltaice. “Aprobă împuternicirea Directoratului Societății Complexul Energetic Oltenia SA să negocieze participația pe care o va aporta societatea, în natură și în numerar, la înființarea SPVs/ societăți mixte cu investitori cu participație în numerar, în temeiul hotărârii AGEA nr. 12/01.07.2021, conform recomandărilor făcute de Serviciile Comisiei Europene în cadrul consultărilor asupra Planului de Restructurare al Societății Complexul Energetic Oltenia, notificat de România” – așa sună decizia luată de acționarii companiei în data de 22 octombrie.

Pandurul: O lună de arest pentru pedofilul din Novaci. Individul de 27 de ani care a încercat săptămâna trecută să violeze două fetițe de 6 și 7 ani, din Novaci – Gorj, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Inițial, Judecătoria Novaci a decis cercetarea tânărului în stare de libertate, dar fetițele au povestit cu lux de amănunte cum au fost ademenite cu dulciuri de individ, urcate într-o roabă și duse mai departe de casă, unde pedofilul a început să tragă de ele. Fetele au reușit să fugă și au povestit totul mamei, care era în casă, încercând să culce fetița cea mică. Tribunalul Gorj a dispus arestarea preventivă.

Gorjonline: GRAV! Manager amendat de DSP, pentru neraportarea la timp a celor infectați cu SARS-CoV-2. Managerul Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Gorj, Traian Claudiu Constantinescu, a fost amendat cu 3.000 de lei de către Inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, în urma unui control care a avut loc săptămâna trecută și care releva faptul că mai mulți pacienți confirmați pozitiv ca fiind infectați cu virusul SARS-CoV-2, printre care și copii, nu au fost raportați în termen, potrivit metodologiei de raportare. Dincolo de măsurile dispuse de reprezentanții DSP, este extrem de grav faptul că epidemiologii instituției n-au avut datele la timp pentru efectuarea anchetei epidemiologice și izolarea persoanelor infectate și a celor care au intrat în contact cu acestea, iar printre cei testați pozitiv de echipajele de pe ambulanțe s-au aflat și copii care au continuat să meargă la cursuri.

Gorjeanul: CEO trebuie să plătească 8% pentru fiecare salariat care muncește în condiții speciale. După trei luni în care legea de pensionare anticipată pentru mineri și energeticieni, 197/2021, nu a fost aplicată,  administrația Complexului Energetic Oltenia nu a reușit să încadreze salariații în noile prevederi. Până în acest moment, CEO nu a plătit procentul de 8% aferent condițiilor speciale de muncă, deși acest lucru ar fi trebuit să se întâmple de la data de 18 august, când legea a fost publicată în Monitorul Oficial. ,,Va fi o ședință a comisiei de negociere pentru încheierea actului adițional nr. 6, prin care angajații vor fi încadrați în condiții speciale de muncă. Va fi supărare mare dacă administrația nu va plăti contribuțiile aferente condițiilor speciale așa cum prevede legea, din data de 18 august. Pentru CEO aceste sume sunt un mizilic comparativ cu cifra de afaceri a companiei. Eu sper să semneze actul adițional în această săptămână”, a spus vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu.

Comment here