Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Carantină de weekend la Târgu-Jiu. Persoanele nevaccinate vor circula cu declarație iar masca devine obligatorie. Începând de luni masca devine obligatorie în toate spațiile deschise și închise, a anunțat președintele României, Klaus Iohannis. Tot de luni elevii de gimnaziu și de liceu vor avea două săptămâni de vacanță. Municipiul Târgu-Jiu are o incidență de peste 6 la mia de locutori. Conform hotărâri de guvern localitățile cu peste 6 la mie intră în carantină în weekend, când circulația între orele 20:00 și 05:00 se face doar cu declarație pe propria răspundere. Sunt exceptați de la această măsură cei care au schema completă de vaccinare și cei care au trecut prin boală.

Pandurul: Zeci de elevi și 5 profesori din Gorj, infectați cu Covid. Numărul elevilor infectați cu noul coronavirus, în unitățile școlare, din județul Gorj este într-o continuă creștere. Doar în ultimele 24 de ore au fost depistați pozitiv 20 de elevi și 5 cadre didactice. Pandemia în România nu poate fi ținută sub control, iar sistemul de educație este și de această dată pe punctul de a ”ceda”. Tot mai mulți elevi ajung să fie infectați cu temutul virus, cel puțin asta reiese din datele transmise de oficiali. Județul Gorj nu face excepție, fiind deja peste 250 de școlari infectați de la începutul noului an școlar și până în prezent.

Gorjonline: Instanța a decis: foștii directori de la Ambulanță și personalul TESA, banii înapoi. Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Gorj trebuie să recupereze peste 130.000 de lei de la personalul TESA și foștii directori din perioada 2018-2020, după ce instituția a pierdut, definitiv, procesul cu Curtea de Conturi. Suma reprezintă sporuri acordate ilegal, iar dezmățul pe bani publici a fost descoperit, în luna aprilie a anului trecut, în urma unui audit financiar efectuat de către inspectorii Camerei de Conturi Gorj. Inspectorii de conturi au scos la iveală încălcări repetate ale legii și cheltuirea nelegală a banilor publici, în sensul că din momentul în care a fost numit manager, aprilie 2018 și până în februarie 2020, Constantin Mitroi a încasat, ilegal, normă de hrană, deși prin contractul de management nu a fost prevăzută acordarea acestei indemnizații. În aceeași perioadă, de indemnizație de hrană au beneficiat, nelegal, și membrii Comitetului director, adică directorul medical, directorul economic, directorul tehnic și asistentul șef. În total, cei cinci șefi ai SJA au încasat 33.000 de lei. Mai mult, printr-o dispoziție emisă pe 31 mai 2019, Mitroi a decis acordarea unui spor de radiații de 10%, aplicat la salariile de bază ale personalului economic, din secretariat, întreținere, aprovizionare și reparații, în condițiile în care acești angajați ai SJA beneficiau de 50% spor pentru condiții periculoase și 15% spor pentru condiții vătămătoare.

Sabotorii: Burlan: Avem 20 de echipe care lucrează pentru implementarea măsurilor. Managerul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a confirmat că până în luna noiembrie vor fi alese firmele cu care compania va înființa societăți prin care să fie făcute investițiile în noile grupuri pe gaze și parcuri fotovoltaice. ”Da, CEO se află într-un proces de selectare a unui partener SPV care să susţină planul de restructurare şi decarbonare. Aşa cum se ştie, am prevăzut atingerea unei capacităţi instalate de peste 2.000 MW până în 2026: 2 centrale pe gaze cu o capacitate de 1.300 MW şi finalizarea a 8 parcuri fotovoltaice în 2023 – 2024, cu o capacitate de 725 MW. Ne dorim să atragem parteneri care să susţină acest efort investiţional şi discutăm, în acest sens, cu bănci şi alte companii posibile formule de finanţare şi/sau colaborare. Ne-am întâlnit cu un grup de investitori din Coreea, dar acesta este unul dintre ofertanţi. Ne aşteptăm ca la jumătatea lunii noiembrie să primim oferte angajante”, a spus Burlan într-un interviu pentru Bursa.

Comment here