Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Începe judecata criminalului din Baia de Fier. Raimond Călin Căldăraru, tânărul de 21 de ani care și-a ucis iubita cu sânge rece, riscă ani grei de pușcărie. Tribunalul Gorj a constatat marți legalitatea rechizitorului întocmit de procurori și a dispus începerea judecății. Tânărul este acuzat de omor calificat și lipsire de libertate în mod nelegal. Tribunalul Gorj a menţinut măsura arestării preventive a inculpatului. Oribila crimă a avut loc în noaptea de 14/15 iulie, când Raimond a mers la Baia de Fier, aflând că fosta lui iubită se întâlnește cu un alt bărbat. Fata a fost urmărită în trafic și înjunghiată de 12 ori. Era încă vie când Raimond Căldăraru a pus-o pe bancheta din spate a mașinii și a adus-o la Târgu Jiu, în curtea unei case, unde a fost găsită de polițiști la aproape două ore de la comiterea crimei.

Gorjonline: Judecătoarea Moța, decedată de coronavirus, trebuia să își înceapă activitatea la Curtea de Apel Craiova. Cristina Simona Moța, judecătoarea de 54 de ani, de la Tribunalul Gorj, care a decedat la finalul săptămânii trecute de coronavirus, trebuia să își înceapă activitatea luni la Curtea de Apel Craiova. Din păcate, nu a mai avut cum să facă asta deoarece a decedat în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Magistratul este regretat atât la Tribunalul Gorj cât și la CA Craiova ambele instituții transmițând mesaje de condoleanțe în timp ce la Târgu Jiu i-a fost afișată fotografia și așezate flori și lumânări la altarul improvizat în fața Palatului Justiției.

Gorjeanul: Situație alarmantă la Motru! 5 morți, în 24 de ore. Administrația locală din Motru este în alertă. Numărul de pacienți cu coronavirus este în creștere alarmantă, rata de infecție a ajuns la opt la mia de locuitori iar numărul de decese este fulminant. S-au înregistrat și cinci morți de Covid în 24 de ore. Primarul Cosmin Morega a avertizat cetățenii să respecte măsurile de protecție deoarece zeci de persoane ajung la spitalul municipal, bolnave de Covid-19. Creșterea deceselor în localitate șochează administrația locală. Primăria Municipiului Motru a înregistrat 160 de decese de COVID în acest an. În toată istoria orașului nu au fost mai mult de 130 pe an.

Impact în Gorj: Traficul pe Transalpina rămâne închis. Pănescu cere demisia comisiei de la CNAIR. O comisie din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a decis ca circulația pe Transalpina, cel mai înalt drum din țară, să rămână închisă. În schimb, traficul pe Transfăgărășan a fost redeschis, ca urmare a condițiilor meteo favorabile, deși în cazul celor două drumuri montane este în vigoare un normativ care prevede ca circulația să se închidă pe data de 20 octombrie. Marcel Iacobescu, prefectul județului Gorj, a spus că a făcut demersuri pentru ca circulația să rămână deschisă până pe data de 1 noiembrie, pe Transalpina, dar s-a considerat că există riscul formării de polei. Constantin Pănescu, președintele Asociației Concesionarilor din Rânca, consideră că măsura închiderii definitive pentru tot sezonul rece a circulației pe Transalpina este abuzivă. „Este o măsură abuzivă și vrem să vedem motivele care au stat la baza luării acestei decizii. Cei care au făcut parte din comisia respectivă trebuie să răspundă cu demisia. Circulația se va putea redeschide. Este soare și frumos, iar drumul este uscat“ a declarat Pănescu.

Comment here