Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Trei spitale din Gorj primesc fiole de anticorpi monoclonali. Repartizarea s-a realizat în conformitate cu deciziile comisiei de boli infecțioase și a ținut cont de rata de infectare la mia de locuitori din localitate, numărul de pacienți internați și cel al personalului medical specializat pentru administrare, disponibil în unitățile sanitare, a transmis Ministerul Sănătății. Cele 5206 de fiole de anticorpi monoclonali, donate de Italia, vor ajunge în 134 unități sanitare cu paturi din România, pentru tratarea unui număr de 2603 pacienți. Printre ele se află și trei spitale din județul Gorj. Este vorba despre Spitalul Orășenesc Turceni, Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu și Spitalul de Urgență Târgu-Cărbunești. În total, în Gorj, vor fi repartizate 36 de doze, cele mai multe, 16, la principala unitatea spitalicească din județul Gorj, SJU Târgu Jiu.

Gorjonline: CUTREMURĂTOR! Cele două minore abuzate sexual de afaceristul Maronidis, în ȘOC EMOȚIONAL! Una dintre fete a încercat să se SINUCIDĂ. Omul de afaceri Laurențiu Maronidis, aflat în arest, de la finele lunii august a.c., fiind acuzat că a întreținut, de mai multe ori, relații sexuale cu două minore, în vârstă de 15 ani, a încercat să scape cu o măsură preventivă mai blândă, cea a arestului la domiciliu, însă judecătorii i-au respins solicitarea, la finele săptămânii trecute. În tot acest timp, cele două minore abuzate sexual de către acesta au rămas în șoc emoțional, după trauma din această vară și fac ședințe de psihoterapie. Una dintre fete a avut două tentative de a-și pune capăt zilelor, iar în urmă cu câteva zile minora s-a automutilat, deși merge constant la ședințe de psihoterapie, de două luni. Mama acesteia a renunțat la serviciu pentru a o avea tot timpul sub observație, fiind îngrozită că fiica ei ar putea recurge, din nou, la un gest necugetat. Cealaltă fată spune, într-o conversație cu prietena sa, că se teme să nu fie omorâtă de Maronidis, în clipa când acesta va ieși din închisoare și afirmă că nu se simte în siguranță nici în drumul său spre școală.

Gorjeanul: Scandal în Primăria Târgu-Jiu! Rotaru a chemat poliția. A fost scandal, vineri, în Primăria Târgu-Jiu, atât polițiști de la Poliția Locală, cât și agenți de la Poliția Târgu-Jiu fiind prezenți, la solicitare, în instituția publică pentru calmarea spiritelor. Tensiunile au pornit de la câteva angajate ale primăriei, care au încercat să îl convingă pe Marian Rotaru, cel care și-a recâștigat în instanță, la Curtea de Apel Craiova, revenirea pe postul de director al Direcției de Patrimoniu și salariile neacordate pe doi ani și jumătate, să semneze trei decizii emise de UAT fără să aibă dreptul să le citească înainte. Mai exact, Rotaru trebuia să semneze ,,ca primarul”, două dintre hârtii fiind revenirea pe post și demisia din post. Marian Rotaru a declarat că i s-a părut nelalocul ei solicitarea de a semna fără a citi cele trei hârtii, motiv pentru care, la rândul său, a apelat pe 112.

Pandurul: O delegație din străinătate vizitează două localități din Gorj. Delegația a venit în cadrul unui proiect care vizează un parteneriat între două licee din județ, cu unități de învățământ din Lituania, Turcia, Polonia și Italia. Din acest proiect fac parte liceele din Turburea și Țicleni. Luni, elevii din cele patru țări însoțiți de cadre didactice au vizitat comuna Turburea. ”Este de fapt un schimb de experiență. Elevii de la Turburea au fost în vizite în cele patru țări și acum au venit și cei de acolo. Este o delegație de 38 de persoane, care vor vizita și liceul din Țicleni, dar și obiective turistice din județul Gorj, precum și Parlamentul României”, a declarat Ion Bîrcă, primarul din Turburea.

Comment here