Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Judecătoare de la Tribunalul Gorj, răpusă de COVID-19. O judecătoare în cadrul Tribunalului Gorj a fost răpusă de COVID-19. Cristina Simona Moța, în vârstă de 54 de ani, era judecător la Secția Penală. Aceasta a fost internată la Terapie Intensivă în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Aceasta era sora fostului prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Gheorghe Emil Moța, care acum activează în DNA.

Gorjeanul: Dezastru la concursul directorilor! Aproape jumătate dintre candidații de la Gorj nu au știut care este asemănarea dintre lingură și cuțit ori dintre catalog și carnetul de note. Concursul pentru posturile vacante de directori de școli, la care s-au înscris 215 candidați, i-a pus la grea încercare pe cei care își doreau să ocupe o funcție de conducere la cârma școlilor gorjene. Mai exact, aproape jumătate dintre candidați nu au promovat după ce, la testul grilă, nu au știut să răspundă la întrebările de logică aflate în chestionare, deși aveau trei sau patru variante de răspuns. Pe 15 octombrie a avut loc proba scrisă a concursului național pentru ocuparea funcției de director sau director adjunct, locul desfășurării probei fiind Școală Gimnazială ,,Voievod Litovoi” din Târgu-Jiu.

Gorjonline: Angajații CEO care sunt încadrați în condiții speciale. Administrația Complexului Energetic Oltenia (CEO) a încheiat, săptămâna trecută, cu organizațiile sindicale, un act adițional la contractul colectiv de muncă în care au fost încadrate în condiții speciale locurile de muncă ale salariaților, potrivit reglementărilor Legii 197/2021. Documentul prevede și plata contribuțiilor de asigurări sociale, începând cu data intrării în vigoare a legii, respectiv 18 august a.c.. Actul adițional a fost semnat de membrii Directoratului CEO și reprezentanții federațiilor sindicale din companie. Astfel, au fost încadrați în condiții speciale 100%, toți muncitorii din activitatea minieră, conducătorii formațiilor de lucru, precum și muncitorii din activitatea energetică, dar și cei de la ELCFU. Personalul TESA de la Unitățile Miniere de Carieră beneficiază de condiții speciale, proporțional cu locul de muncă, între 50 și 80%. Spre exemplu, un șef de carieră are 50% condiții speciale, în timp ce inginerii șefi coordonatori, șefii de schimb, precum și șefii de sector și adjuncții acestora, au fost încadrați la 80% condiții speciale.

Pandurul: Maronidis vrea arest la domiciliu. Laurențiu Maronidis, afaceristul reținut pentru relații sexuale cu două minore, a încercat să-i convingă pe magistrați să-l plaseze în arest la domiciliu. Solicitarea a fost respinsă vineri, 15 octombrie, de către Judecătoria Târgu Jiu. Laurențiu Maronidis, în vârstă de 47 de ani, a întreținut relațiile sexuale cu minorele de 15 ani chiar la complexul de agrement pe care îl administra. Una din fete ar fi filmat o scenă, a trimis înregistrarea unei prietene, aceasta a arătat-o mamei sale și așa au aflat mai întâi părinții și apoi autoritățile.

Comment here