Revista Presei

Revista presei locale

Sabotorii: Cancerul răpune doi gorjeni în fiecare zi. Spitalul Târgu-Jiu a anunțat că 465 de pacienți cu afecțiuni oncologice au murit în primele opt luni ale acestui an. Și anul trecut 720 de persoane au decedat din cauza unor afecțiuni oncologice. Pentru comparație, pe liste deceselor asociate Covid, în aceeași perioadă de un an și opt luni sunt 540 de persoane. Chiar și în perioada pandemică, bolnavii oncologici din județul Gorj au avut parte de tratamente și îngrijiri medicale, susține medicul Dinu Blendea, șeful Secţiei Oncologie Medicală a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, și,  că la fel se va întâmpla și în continuare.

Pandurul: Gorjenii, impresionați de drama vânzătorului de flori. Lorena și Sorin Otărășanu și afacerea lor din Țicleni – Gorj, Grădina cu flori, așa cum o găsiți pe facebook, au fost aproape de gorjeni ori de cât ori a fost nevoie. Sorin este acel tânăr care, acum un an, a luat zeci de ghivece cu flori și le-a dus medicilor de la spitalul Covid din Târgu-Cărbunești, pentru a le face ziua mai bună. Din păcate, acum câteva zile, Lorena, soția lui, a fost răpusă de Covid. Distrus de durere și izolat la domiciliu, Sorin nu a putut să lase florile să se usuce. Le-a scos la poartă și a anunțat pe facebook că oricine vrea să le cumpere poate lăsa banii într-o cutie. Sorin a fost uimit să vadă câți oameni au fost alături de ei. “Dragii mei, mă bucur din tot sufletul că ați arătat atât de mare interes pentru postarea mea de astăzi și ați venit să achizițonați crizanteme într-un număr atât de mare. Eu știu că toți ați lăsat mai mulți bănuți în cutia poștala și pentru asta nu pot decât să vă mulțumesc din tot sufletul. Sunteți cu toții minunați și va doresc sa fiți sănătoși și toate visele să vă devină realitate”, a transmis bărbatul.

Impact în Gorj: Părinții unui bebeluș care a murit la puțin timp după naștere în Spitalul Județean de Urgență au obținut despăgubiri de aproximativ 200.000 de euro. În urma evenimentului care a avut loc în urmă cu opt ani, soții Mogoș, din comuna Bălești s-au îndreptat împotriva Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu și a medicului Viorică Tabacu, care era în perioada respectivă șeful Secției de Ginecologie, unde a avut loc nașterea. Fetița a murit prin asfixiere, iar părinții au considerat că decesul s-a produs ca urmare  a faptului că nu s-a intervenit la timp. Deși medicul Viorică Tabacu s-a stins din viață în urmă cu doi ani, Judecătoria Târgu Jiu a hotărât că fiica acestuia, în calitate de moștenitor, trebuie să achite despăgubirile. Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, a precizat că sentința nu este definitivă și va fi contestată.

Gorjonline: DECIZIE! Concursul pentru funcția de director de îngrijiri al Spitalului Târgu-Jiu va fi reluat de la zero. Managerul Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu, Dumitru Vienescu, a dispus, joi, 14 octombrie a.c., reluarea procedurii de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției de director de îngrijiri al unității medicale, după dezvăluirile privind multiplele erori care apăreau în subiectele și baremul de corectare întocmit de comisia de concurs. Decizia a avut la bază propunerea comisiei constituită special pentru verificarea celor publicate de portalul de știri Gorjonline.ro și vine cu o zi înaintea desfășurării probei de interviu, în care singura candidată înscrisă în concurs urma să-și prezinte proiectul de specialitate.

Comment here