Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Doliu în ,,Grădina cu Flori”! Soția managerului afacerii din Țicleni a decedat de Covid. Sorin Marian Otărășanu, din Țicleni, tânărul care a impresionat medicii spitalului suport Covid din Târgu-Jiu, când le-a oferit, în primăvară, flori pentru munca prestată în tratarea bolnavilor care au contractat virusul, se află în carantină la domiciliul său. Asta ca urmare a coronavirusului, care i-a răpit soția, la vârsta de doar 41 de ani. Lorena a decedat pe 10 octombrie, în timp ce era internată în spitalul din Târgu-Cărbunești. Soțul și fiul sunt carantinați la domiciliu și deși nu cer ajutor, continuă să mențină afacerea cu flori pe linia de plutire. Mai exact, florile se vând direct de la domiciliul familiei Otărășanu, din Țicleni, iar banii pentru florile achiziționate se depun în cutia poștală. Soții Otărășanu s-au implicat cu suflet în mai multe acțiuni umanitare, mai ales când cei bolnavi au fost copii.

Impact în Gorj: O nouă dispută la SJA Gorj. „Stau pe un scaun și nu îi interesează că oamenii aia stau în stradă”. Au fost formulate noi acuze la adresa conducerii Serviciului de Ambulanță Gorj. Managerul Claudiu Constantinescu este acuzat că planifică gărzile în funcție de plata orelor efectuate. Astfel, în weekend, numărul echipajelor este dublu față de cel care activează în timpul săptămânii. Subprefectul Marcel Iacobescu s-a arătat deranjat de modul în care este condus Serviciul de Ambulanță Gorj. Acesta a declarat că actualul manager nu este capabil să gestioneze situația. ”Aici e clar lipsă de viziune. Managerul interimar nu face față situației grele în care ne aflăm. Ne trebuie oameni de acțiune care să își asume deciziile. Lipsa de medici, da, poate fi compensată dar caută în altă parte. Am înțeles că a adus doi cu jumătate de normă de la Târgu Cărbunești. E un prim pas dar asta nu rezolvă tot. Nu l-a oprit nimeni să informeze Departamentul pentru Situații de Urgență, Ministerul, pe domnul Arafat, că nimeni nu are cum să știe că la Gorj, la Serviciul de Ambulanță, lipsesc nouă medici și nu se mai face față. ai mult, am primit sesizări că în timpul săptămânii sunt cinci echipaje iar în weekend sunt 10 echipaje planificate în serviciu. Asta se vede cam asa, se planifică mai mult sâmbăta și duminica ca să bage bani în buzunar. Ceea ce este ….Dăm dovadă de lipsă de umanitate. Ne gândim numai la buzunarul nostru și să ne fie nouă bine, stau pe un scaun și nu îi interesează că oamenii aia stau în stradă”, a declarat subprefectul Marcel Iacobescu, la un post TV local.

Pandurul: Carantină de noapte pentru Motru și cinci comune din Gorj. Restricții în șase localități din județul Gorj, unde rata de infectare cu Covid a sărit de pragul de 6 cazuri la mia de locuitori. Pentru a putea circula între orele 20:00 şi 05:00 dimineaţa este nevoie de declaraţie sau adeverinţă de la angajator, cu excepţia persoanelor vaccinate şi a celor care au trecut prin boală. Astfel, în localitățile Văgiulești (12,47), Arcani (10,08) și Polovragi (8,53), a fost instituită carantina de noapte pe tot parcursul săptămânii, în vreme ce la Cătunele (6,85), Motru (6,44) și Lelești (6,35) va fi carantină de noapte doar în weekend.

Gorjonline: Salariații CEO ies din nou în stradă pentru reducerea vârstei de pensionare. Protestul este organizat, joi, de cele patru federații reprezentative care solicită aplicarea Legii 197 privind introducerea de condiții speciale de muncă la nivelul Complexului Energetic Oltenia. Protestul este susținut de Federația Națională Sindicală Univers, Federația Națională Mine Energie, Federația Energetica și Federația Națională Petrol Energie. Nemulțumirea sindicatelor este că Legea 197 aflată în vigoare din luna august nu este încă aplicabilă. Legea nu prevede expres că angajații din producție vor beneficia și pentru activitatea din trecut de condiții speciale de muncă. Așadar, casele de pensii au interpretat legea ca fiind aplicabilă de la intrarea în vigoare. Astfel, abia peste 25 de ani un tânăr angajat de acum se va putea pensiona la 52 de ani. Sindicatele solicită modificarea în regim de urgență a Legii 197 prin intermediul unei ordonanțe de urgență sau a unei noi legi.

Comment here