Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Un polițist de la Serviciul de Investigații Criminale protejează interlopii! Zeci de plângeri, pe numele unui ”jmecher” judecat pentru șantaj, ținute la sertar. Cazul de omor de la Baia de Fier, în care polițiștii n-au făcut nimic timp de aproape două luni, deși fuseseră sesizați de tânăra care a fost ucisă, că era amenințată de cel care avea să-i devină călău, n-a schimbat nimic în poliția gorjeană, atâta vreme cât nimeni n-a fost tras, încă la răspundere, cu toate că 13 polițiști sunt cercetați disciplinar, din luna iulie a acestui an. Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj a fost sesizat, de zeci de ori, în ultimele cinci luni, de către un tânăr din Runcu, în legătură cu amenințările la care este supus de un ins cu apucături interlope, din Târgu-Jiu, care-i percepe ”taxă de șmecher”, însă toate au fost băgate la sertar. Faptele sunt de o gravitate extremă: urmăriri și amenințări în trafic, apeluri și mesaje de amenințare, precum și live-uri cu înjurături, jigniri și amenințări cu moartea, pe Facebook, însă poliția ignoră toate dovezile puse la dispoziție de tânărul care se teme pentru viața sa și a familiei sale.

Pandurul: Iordache, propunere pentru protestatarii de la CE Oltenia. Marți, a fost un nou protest al salariaților Complexului Energetic Oltenia, organizat de federațiile sindicale, pentru a cere aplicarea Legii 197/2021 în spiritul ei. Este vorba de legea prin care minerilor și energeticienilor li s-a promis pensionarea la 52 de ani, ceea ce nu s-a întâmplat. Senatorul PNL Gorj, Ion Iordache, le-a propus acestora constituirea unui grup de lucru, pentru găsirea unei soluții. „La mitingul organizat și astăzi de angajații Complexului Energetic Oltenia, am propus liderilor de sindicat și muncitorilor să formăm un grup de lucru pentru soluționarea urgentă a blocajului privind aplicarea legii 197/2021. Din grupul de lucru vor face parte atât liderii de sindicat, cât și juriști. La prima întâlnire vom stabili un calendar de acțiuni care să includă întâlniri cu reprezentanții Ministerului Muncii și Casei Naționale de Pensii, instituții de care depinde aplicarea legii în favoarea angajaților companiei. Este important să ducem lucrurile până la capăt”, a transmis Ion Iordache.

Impact în Gorj: CEO a vândut cea mai mare parte a energiei prin contracte bilaterale. Complexul Energetic Oltenia (CEO) a răspuns, printr-un comunicat de presă, furnizorilor care au spus că cei trei mari producători de energie electrică- CEO, Hidroelectrica și Nuclearelectrica- nu răspund la ofertele de cumpărare de energie electrică. CEO a vândut în acest an cea mai mare parte a energiei electrice produse pe baza contractelor bilaterale încheiate anterior, prețul fiind mult mai mic decât pe Piața Zilei Următoare, unde prețurile au înregistrat o creștere spectaculoasă.

Gorjeanul: Comisie de negociere la CEO! După ce au fost amenințați cu plângeri penale de către sindicatele din CE Oltenia, șefii companiei au convocat comisia de negociere pentru a-i încadra pe angajați în condiții speciale de muncă, în baza Legii 197/2021. Astfel, Comisia de negociere a Contractului Colectiv de Muncă se va întruni în data de 15 octombrie. Convocarea a fost făcută de administrația CE Oltenia, la cererea sindicatului lui Nicu Bunoaica: ,,În urma adresei Sindicatului Solidaritatea 2013, Directoratul CEO a decis întrunirea comisiei pentru negocierea unui act adițional în care trebuie inclusă grupa specială pentru mineri și energeticieni și mărirea sporurilor care definesc condițiile speciale, adică dublarea sporului de 16%”, a declarat Bunoaica.

Comment here