Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: O nouă bază sportivă în Târgu-Jiu. Încep lucrările la baza sportivă a Universității „Constantin Brâncuși”, anunță primarul din Târgu-Jiu, Marcel Romanescu. “Tocmai am fost anunțat oficial de Compania Națională de Investiții că a fost emis ordinul de începere a lucrărilor cu data de 13 octombrie”, a transmis acesta. Licitația a fost câștigată de o firmă din Giurgiu – Pol Orient – care urmează să amenajeze aici un teren de fotbal cu dimensiuni omologate UEFA și FRF: 105m x 68m, cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori, un teren sportiv mic ce va fi tușat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis și va avea dimensiunea de 20m x 40m, o clădire cu vestiare și administrativă și o parcare pentru autovehicule și autocar.

Gorjeanul: Mădălin Giurcău a demisionat din funcția de vicepreședinte al ANSVSA! A revenit comisar-șef adjunct la Protecția Consumatorului Gorj. Mădălin Giurcău a renunțat la funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranța Alimentelor, poziție în care a fost numit în luna aprilie a acestui an. Giurcău spune că a făcut asta din motive personale, familia fiind motivul pentru care a revenit acasă. Giurcău a revenit pe postul de comisar-șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

Sabotorii: Vîlceanu nu susține un guvern USR. Secretarul General al PNL, Dan Vîlceanu, a declarat că nominalizarea lui Dacian Cioloș a fost făcută în condițiile în care în parlament a fost testată o majoritate PSD-USR-AUR. Vîlceanu spune că, după ce USR a demis un guvern liberal, nu poate să ceară susținere de la PNL. „Când votezi o moțiune împotriva unui guvern liberal, nu poți să vii să ceri susținere, dar vom discuta în partid și președintele PNL va face anunțul. Majoritățile nu ți le dă Dumnezeu, ți le faci”, a declarat secretarul general al PNL. Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunţat că partidul pe care îl conduce va discuta cu noul premier desemnat, Dacian Cioloş, după ce acesta va găsi soluţia unei noi majorităţi parlamentare, alături de aliaţii de la moţiunea de cenzură, PSD şi AUR.

Gorjonline: Parcurile fotovoltaice ale Complexului Energetic Oltenia trebuie să fie finalizate până în anul 2024. Este anunțul făcut de unul dintre șefii companiei, Lăcrămioara Diaconu Pințea, membru în Directoratul Complexului Energetic Oltenia. CEO și-a propus că construiască opt parcuri fotovoltaice. Ministerul Energiei a transmis recent la Banca Europeană de Investiții primele aplicații pentru finanțarea din bugetul Fondului pentru Modernizare a nouă proiecte strategice în sectorul energetic, cu un cost de investiție de peste 693 milioane euro. Între ele se află şi cele opt proiecte ce aparțin Complexului Energetic Oltenia.

Impact în Gorj: Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu are nevoie de un serviciu voluntar de pompieri în regimul privat pentru intervenția în caz de situații de urgență. În acest sens a fost demarată procedura de achiziție a serviciilor respective și se are în vedere prețul cel mai mic. Ofertele se primesc până vineri. Este nevoie de o autospecială de pompieri care să intervină imediat în zona ATI și nu numai, în cazul izbucnirii unor incendii. Durata contractului va fi până la data de 31.12.2021, cu posibilitatea prelungirii prin acte adiționale.

Comment here