Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Medicul șef de la ATI Târgu Jiu: Nu am avut până în prezent nici un pacient vaccinat în secţia ATI Târgu-Jiu. Tatiana Grecu, medicul şef al secţiei ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, susține că spitalele sunt sufocate, iar medicii nu mai pot să facă față numărului tot mai mare de cazuri. „Realitatea acestor zile e una cumplită! Presiunea care se pune pe sistemul sanitar – mai ales pe ATI, UPU, e una de război. În fiecare zi, cazurile sunt tot mai multe. Primim telefoane de la toate spitalele, de la prieteni, rude, cunoştinţele cunoscuţilor, colegi, mesaje de disperare, de rugăminţi în căutarea unui loc oriunde în ţară! Spitalele sunt sufocate, colegii noştri din toată ţara şi noi, suntem la limita suportabilităţii, pierdem oameni dragi, prieteni, rude, colegi, oameni tineri, suntem într-o continuă alertă şi nu ştim cât va mai dura această stare“ a transmis Grecu. De asemenea, medicul mai spune într-o postare de pe pagina sa de Facebook că noua variantă a coronavirusului este mult mai agresivă, iar până acum la secția ATI pe care o conduce nu au ajuns persoane care au fost vaccinate.

Gorjeanul: „Cadou” din Gorj pentru miniștrii demiși de la Energie și Economie. Deputatul USR Gorj, Radu Miruță, a urcat, la sfârșitul săptămânii, până la gura galeriei exploatației subterane de grafit din Baia de Fier, singurul loc din țară în care există mineralul atât de căutat astăzi la nivel mondial. Parlamentarul a luat o bucată de grafit și vrea să o ducă la București miniștrilor demiși ai Energiei și Economiei, în speranța că va reîncepe exploatarea grafitului în Gorj, o materie primă esențială pentru fabricarea bateriilor. Cea mai mare mină de grafit din țară a fost în Gorj, la Baia de Fier. Începută în 1967, exploatația subterană de la Cătălinu s-a oprit în 1995, continuându-se doar în cariera Ungurelașu, până în 2004.

Pandurul: Nu mai primesc bani de drumuri până când nu fac canalizarea. Comuna Bolboși se numără printre puținele localități din Gorj unde nu există nici măcar un kilometru de canalizare. Din acest motiv, comuna nu mai primește bani europeni sau guvernamentali pentru modernizarea drumurilor sătești și comunale. Autoritățile locale lucrează la un proiect pentru realizarea sistemului de canalizare. Ar fi nevoie de 20.000.000 de lei pentru introducerea canalizării în toată localitatea Bolboși. Pentru că suma este foarte mare, autoritățile locale vor realiza investiția etapizat.

Sabotorii: Supraveghetor de la CE Oltenia, atacat de primarul Craiovei. Lia Olguţa Vasilescu contestă faptul că societatea Complexul Energetic Oltenia cere constituirea unei garanții de trei milioane de euro pentru a furniza agent termic Craiovei la iarnă. Fosta societate de distribuție de agentului termic a intrat în faliment, lăsând o datorie de 300 de milioane de lei la CE Oltenia. Noua societate nu are niciun leu datorie, dar CE Oltenia vrea să evite o nouă acumulare de datorii. Marian Vasile, consilier local și președinte al PNL Craiova, a fost numit în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, devenind astfel o țintă pentru primarul PSD din Craiova. “Omul nu e preocupat de creșterea nesimțită a prețului la energie pe care craiovenii trebuie să o suporte sau de garanția pe care CEO o cere de la Primăria Craiova, în valoare de 3 milioane de euro, deși firma Termo Urban, care distribuie agentul termic craiovenilor, nu are nicio datorie la CEO”, a atacat Lia Olguța Vasilescu.

Gorjonline: Se reiau protestele în centrul orașului. Angajații Complexului Energetic Oltenia reiau din această săptămână protestele în centrul municipiului Târgu Jiu. Este vorba de noi pichetări ale Prefecturii Gorj aprobate în urma solicitării depuse de către cele patru federații reprezentative de la nivelul Complexului Energetic Oltenia: Federația „Univers”, Federația Națională Mine Energie, Federația Energetica și Federația Națională Petrol Energie. Principala revendicare a protestatarilor este legată de problemele privind aplicarea Legii 197 la companiile energetice și producătoare de energie pe bază de cărbune. Legea este în vigoare,  introduce condiții speciale de muncă la Complexul Energetic Oltenia și scade cu 13 ani și vârsta de pensionare. Însă, nu se aplică, deocamdată, de către casele de pensii.

Comment here