Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Zero bani pentru primarul Modrea! Edilului nu îi pasă pentru că are autocar la primărie. Primăria Turcinești, condusă de către edilul liberal Dumitru Modrea, deține în folosință, de săptămâna trecută, un autocar care a fost confiscat la Iași de către vameși. Autocarul a stat parcat mai bine de doi ani, în speranța că ANAF îi va găsi cumpărător. În cele din urmă a ajuns, prin solicitare directă la Secretariatul General al Guvernului, la Primăria Turcinești. Evident, cu titlu gratuit. Iar mijlocul de transport va fi pregătit și pus la dispoziția comunității, spune primarul Modrea, care se poate lăuda că a sa primărie este unica din Gorj care deține un autocar în patrimoniu. În ceea privește banii, primarul nu prea are noroc la fondurile oferite de autorități. La rectificarea bugetară a CJ Gorj, primăria nu a primit niciun leu, iar, joi, pe lista beneficiarilor banilor din fondul de rezervă a guvernului, distribuiți de premierul Cîțu, Turcineștiul nu se regăsește.

Pandurul: Grupurile pe gaze vor scoate CE Oltenia la suprafață. Complexul Energetic Oltenia va trebui să aibă profit în 2026, asta fiind o condiție a ajutorului de stat pe care îl primește an de an pentru achiziționarea certificatelor de carbon.Unul din directorii companiei a explicat că ajutorul de restructurare se aprobă de obicei pentru trei ani, dar în mod excepțional la CE Oltenia este vorba de șase ani. “Am ajuns la 2026 pentru a îndeplini un alt criteriu impus de ajutorul de stat pentru restructurare și anume reîntoarcerea la viabilitate. De asta primim ajutorul acesta, ca să demonstrezi că la sfârșitul perioadei ești pe profit din nou și rămâi acolo”, a spus Lăcrămioara Pințea într-un interviu pentru Focus Energetic. Pințea spune că anul 2026 ar fi anul în care Complexul Energetic Oltenia ar pune în funcțiune cele două proiecte pe gaze, care ar aduce profitul mult așteptat. Cu doi ani mai devreme vor fi funcționale parcurile fotovoltaice, dar acestea nu pot asigura profitabilitate companiei.

Gorjonline: Rușeț: Nu s-a respins niciun dosar de pensionare depus de angajații CEO la Casa de Pensii Gorj. Ion Rușeț, consilier de integritate în cadrul Complexului Energetic Oltenia, a declarat că lucrurile nu sunt încă decise legat de aplicarea Legii 197 privind reducerea vârstei de pensionare. Exemplul dat de Ion Rușeț este că niciunul dintre dosarele depuse la Casa de Pensii Gorj nu a fost respins. Este cel mai probabil o atitudine de așteptare a șefilor Casei de Pensii pentru a vedea cum va fi rezolvată problema interpretării legii. Până acum, conducerea Casei Naționale de Pensii a făcut public faptul că legea nu poate fi aplicată retroactiv. Așadar, angajații Complexului Energetic Oltenia nu pot să iasă la pensie, chiar dacă au 52 de ani și o vechime în domeniu de 25 de ani, plus stagiul de cotizare de 30 de ani. Ion Rușeț interpretează lipsa deciziilor în privința cererilor depuse ca pe un semn pozitiv pentru angajații Complexului Energetic Oltenia care vor să iasă la pense la 52 de ani.

Impact în Gorj: Județul Gorj, promovat în cadrul unei emisiuni populare difuzată de o televiziune din Grecia. O echipă de jurnaliști și operatori de imagine de la o televiziune din Grecia a poposit pentru trei zile în județul Gorj. Un episod al emisiunii „Balkania Express!“, în care se prezintă atracțiile turistice ale zonei balcanice va fi dedicat județului Gorj. „Timp de trei zile, Asociația «Acasă la Brâncuși“ a fost gazda echipei programului TV Balkania Express, emisiune realizată și difuzată de canalul public de televiziune ERT 3 din Grecia. Într-un timp atât de scurt au fost totuși prezentate câteva dintre principalele atracții turistice ale județului, începând cu Ansamblul brancușian «Calea Eroilor», Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtisoara, Rânca și Transalpina, Cheile Sohodolului. Tradițiile și zestrea folclorică a Gorjului au fost cu bucurie puse în valoare de meșterii populari gorjeni și de ansamblurile folclorice ale Școlii Populare de Artă, «Doinei Gorjului» și ansamblului elevilor din Novaci. Așteptam cu nerăbdare episodul gorjean al Balkania Express!“, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a asociației „Acasă la Brâncuși“.

Comment here