Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Zece elevi și cinci profesori sunt bolnavi de COVID-19. Conform Inspectoratului Școlar Județean Gorj, la Colegiu Național „George Coșbuc“ din Motru sunt două cadre didactice infectate. „Față de ultima comunicare din partea DSP Gorj privind situația persoanelor confirmate pozitiv la infecția cu virusul SARS-CoV-2, datele se prezintă după cum urmează: personal didactic: 5 profesori (2 – Colegiul „George Coșbuc” Motru; 1 – Colegiul Economic „V. Madgearu” Târgu-Jiu; 1 – Școala Gimnazială Nr. 1 Albeni; 1 – Școala Gimnazială Nr. 1 Polovragi); elevi: 10: 2 – Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu” Târgu-Jiu; 2 – Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu” Târgu-Jiu; 1 – Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu; 2 – Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu; 1 – Liceul Tehnologic Motru; 1 – Școala Gimnazială Nr. 1 Motru; 1 – Liceul Energetic Târgu-Jiu”, a anunțat IȘJ Gorj.

Pandurul: Medic de la spitalul Covid, infectat. Un medic și doi asistenți medicali de la spitalul din Târgu-Cărbunești, acolo unde sunt tratați doar pacienți Covid, sunt infectați cu noul coronavirus. “Părerea mea este că nu s-au infectat în spital”, a declarat managerul Constantin Târziu. Acesta spune că nu tot personalul medical este vaccinat, iar dintre pacienți au fost doar șapte vaccinați de la începutul acestui val, iar restul până la 280 nevaccinați. La spitalul din Târgu Jiu au fost 14 salariați cu Covid în 14 zile. 935 de gorjeni au fost infectați în ultimele 14 zile, rata de infectare fiind de 2,65 cazuri la mia de locuitori. În Gorj sunt 21 de localități în scenariul roșu, din cele 70 pe care le are județul.

Sabotorii: Un miner din Gorj a primit decizia de respingere a pensionării. Are 53 de ani și a muncit 32 de ani în carieră minieră. A fost 11 ani lăcătuș mecanic și de 21 de ani este excavatorist. Este vorba despre Ion Racoceanu, salariat la Cariera Jilț Sud a Complexului Energetic Oltenia. Și-a depus dosarul de pensionare în august, pe legea 197/2021, prin care salariaților din CE Oltenia li s-a promis de politicieni de la toate partidele că vor ieși la pensie la 52 de ani, dacă au muncit 30 de ani, din care 25 de ani în cariere miniere sau termocentrale. Angajatul CEO  a făcut publică decizia prin care i se respinge cererea de pensionare, ca să ne convingem încă o dată că toată povestea asta a fost o bătaie de joc, care din păcate continuă.

Gorjonline: Se pregătesc negocieri la Complexul Energetic Oltenia, după ce guvernul a anunțat că va crește salariul minim pe economie. Potrivit lui Ion Rușeț, consilier în cadrul Complexului Energetic Oltenia, în perioada imediat următoare vor fi purtate discuții pe această temă. Trebuie să fie lămurite anumite aspecte între sindicate și administrație, având în vedere că vor trebui să fie modificate anumite documente și va fi influențat și fondul de salarii al companiei. Salariul minim va crește de la 1 ianuarie 2022 cu suma de 138 de lei net. Această creștere va influența și situația salariilor pentru anumite categorii de angajați din cadrul Complexului Energetic Oltenia, dar și în privința unor venituri care se acordă ocazional de către colosul energetic. Nu este exclus ca majorarea salariului minim să influențeze și negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă de la nivelul Complexului Energetic Oltenia.

Comment here