Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Bărbatul împușcat în cap a lăsat un bilet de adio! A mai avut o tentativă de suicid. Tânărul de 35 de ani care a încercat să își pună capăt zilelor, ieri, în fața Spitalului Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu avea un istoric medical la Psihiatrie. În urmă cu doi ani de zile a mai avut o tentativa de suicid și era cunoscut cu stări depresive. Acesta a încercat să se sinucidă în mașină cu un pistol de asomat animale. Zgomotul făcut de pistolul de asomare a atras atenția paznicului spitalului care l-a găsit pe respectivul și a alertat personalul medical. Șoferul a fost scos din mașină SMART și transportat la UPU, plin de sânge în zona feței, în stare de comă. Medicii au făcut tot posibilul sa îl salveze, dar într-un final l-au transferat la Craiova la Secția de Neurochirurgie.

Impact în Gorj: Internările și intervențiile chirurgicale care nu sunt urgențe, suspendate la Spitalului Județean de Urgență. Decizia a fost luată ca urmare a ordinului semnat de Dr. Raed Arafat. „Și la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, potrivit Ordinului comandantului acțiunii nr. 9490/04.10.2021, semnat de Dr. Raed Arafat, internările și intervențiile chirurgicale care nu sunt urgențe vor fi suspendate începând de astăzi, pe o perioadă de 30 de zile. De asemenea, se suspendă investigațiile medicale și tratamentele care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate. Măsurile sunt aplicabile pe baza analizei medicului curant de specialitate, „care argumentează în foaia de observație care este motivația medicală care impune necesitatea internării pacienților pentru acordare de asistență spitalicească care nu suportă amânare”. Această măsură de suspendare a internările și intervențiile chirurgicale, a investigațiilor medicale și tratamentelor nu se aplică pacienților oncologici, bolnavilor care necesită proceduri de dializă, femeilor însărcinate și cazurilor urgente (urgențe). Personalul medical disponibil va fi distribuit către secțiile și compartimentele care tratează pacienții COVID“, au transmis reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

Gorjeanul: Angajații CEO vor continua protestele până la aplicarea legii pensionării anticipate. Federațiile reprezentative și semnatare ale CCM al CE Oltenia, întrunite în ședința comună din data de 5 octombrie, au analizat rezultatul întâlnirii din data de 3 octombrie, de la Prefectura Gorj, cu parlamentarii PNL din județ. Asimilarea perioadei anterioare anului 2001 și recunoașterea condițiilor de muncă speciale până la această dată, prin dispoziții interne ale președintelui Casei Naționale de Pensii Publice, este o propunere care nemulțumește angajații CEO. ,,În cadrul convorbirii telefonice cu Daniel Baciu, președintele Casei, din timpul ședinței comune, acesta a comunicat că este posibilă doar asimilarea perioadei anterioare anului 2001 și doar prin ordonanță de urgență a guvernului. În această situație, s-a hotărât continuarea acțiunilor sindicale, conform programului stabilit anterior, în condițiile actuale ale situației pandemice, ulterior urmând să fie stabilite alte acțiuni sindicale necesare aplicării legii 197/2021, în spiritul pentru care a fost aprobată și promulgată. Tergiversarea emiterii acestui act normativ poate avea consecințe neplăcute asupra desfășurării activității de exploatare a lignitului și de producere a energiei electrice în contextual apropierii sezonului rece”, au transmis liderii Dumitru Pîrvulescu, Adrian Marciuc, Paul Constantinescu și Gelă Ionescu.

Pandurul: Iordache îl vrea pe Orban premier. Continuă lupta între cele două tabere din interiorul PNL. 41 de parlamentari liberali, între care și senatorul de Gorj Ion Iordache, cer susținerea lui Ludovic Orban ca premier, după demiterea prin moțiune de cenzură a Guvernului Cîțu. Ei au semnat o scrisoare publică dată publicității marți, solicitând refacerea coaliției de guvernare. Cei 41 de susținători vor, de asemenea, ca PNL să respingă orice negociere cu PSD pentru învestirea unui nou guvern. Surse politice susțin că PNL ar urma să-l propună tot pe Florin Cîțu pentru funcția de premier, deși guvernul său a picat cu cel mai mare vot împotrivă din istoria moțiunilor de cenzură.

Comment here