Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Ambulanța transformată de Constantinescu în serviciu de TAXI pentru ruda unui demnitar gorjean! Cine plătește? Conducerea Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Gorj dă din colț în colț pentru a recupera banii pentru o cursă, în regim de TAXI, pe care a efectuat-o o salvare, în urmă cu o lună și jumătate, cu aprobarea managerului Traian Claudiu Constantinescu, la rugămintea unui demnitar gorjean. Ambulanța care a transportat o bătrână de la Caraș-Severin la Gorj, adică de la o clinică privată la domiciliu, a făcut 11 ore pe drumuri și nimeni nu a plătit niciun leu. SJA Gorj se află într-o situație dezastruoasă, sub conducerea lui Constantinescu, în contextul în care din organigramă lipsesc 7 medici, asistenții medicali se transferă la spital și niciun medic nu vrea să ocupe postul de director medical și să facă echipă cu actualul manager.

Sabotorii: Propunerea lui Vîlceanu a fost deja respinsă în Parlament. Liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia se feresc să spună dacă sunt de acord cu propunerea deputatului liberal Dan Vîlceanu, făcută cu privire la aplicarea Legii 197/2021. Este legea prin care minerii și energeticienii sperau să se poată pensiona la 52 de ani, dacă au 30 de ani vechime, dintre care 25 lucrați în cariere miniere și termocentrale. Casele de pensii au început să respingă dosarele de pensionare, pe motiv că nu ar rezulta clar din lege că vor fi asimilați condițiilor speciale anii lucrați înainte de august 2021, când a intrat în vigoare legea. Vîlceanu nu a propus o modificare a legii, cum s-au așteptat liderii de sindicat, ci le-ar fi spus că a fost dată o circulară de șeful Casei Naționale de Pensii, prin care să fie asimilate condițiilor speciale doar perioadele lucrate înainte de anul 2001 în ceea ce atunci se numea grupa a II-a. Doar că această propunere a fost deja făcută în Parlament, de deputatul PSD Adrian Solomon, și a picat la vot, parlamentarii menționând că nu sunt surse de finanțare pentru un astfel de articol.

Pandurul: Câți dascăli s-au înscris pentru posturile de directori. Nu mai puțin de 215 profesori s-au înscris la concursul pentru ocuparea posturilor de director şi director adjunct la unităţile de învăţământ din judeţul Gorj. Este vorba de 111 posturi de director plin și 43 funcții de director adjunct. Patru candidați au fost respinși în urma evaluării dosarelor de înscriere la concurs. Nu le cunoaștem numele, pentru că lista prezentată de ISJ Gorj este anonimizată. „Proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat va avea loc în data de 15 octombrie 2021, iar proba de interviu se va desfășura în perioada 15 noiembrie -8 decembrie 2021, în locațiile stabilite de către Inspectoratul Școlar Județean Gorj”, a anunțat ISJ Gorj.

Impact în Gorj: Polițiști locali, premiați de conducerea Primăriei Târgu-Jiu. Cei doi polițiști locali din Târgu-Jiu care au reușit să oprească înșelarea unei bătrâne prin metoda „Accidentul“ au fost premiați, luni, de conducerea Primăriei Târgu Jiu. Evenimentul a avut loc în urmă cu o săptămână și jumătate, în jurul orei 01:00. „O patrulă de ordine publică a Poliției Locale Târgu-Jiu, aflată pe strada Ștefan cel Mare, a observat, în dreptul unui imobil, două persoane: o femeie în vârstă și un tânăr ce purta mască de protecție, a căror prezență la ora, locul și în circumstanțele date, a ridicat semne de întrebare pentru polițiștii locali”, a transmis Poliția Locală Târgu-Jiu. Tânărul respectiv avea în mână o sumă de bani pe care i-ar fi primit de la bătrână și pretindea că dorește să îl ajute pe băiatul acesteia care ar fi fost internat în spital, precizând că în acel moment se afla într-o convorbire telefonică chiar cu medicul acestuia. Polițiștii locali au observat că acesta vorbea într-adevăr cu o persoană la telefon, doar că pe ecranul telefonului scria „BĂIEȚI DEȘTEPȚI”. Ulterior, bărbatul a aruncat banii în curtea femeii, văzând că polițiștii locali au înțeles care-i sunt intențiile. Polițiștii locali au procedat, de îndată, la imobilizarea bărbatului, acesta fiind predat organelor de cercetare penală pentru continuarea verificărilor. Bărbatul i-ar fi solicitat femeii suma de 8.000 lei. La momentul prinderii, reușise să obțină 4.050 lei.

Comment here