Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Depozitul de cărbune din Rovinari, în sfârșit mutat. Ani de zile, a reprezentat una dintre cele mai des ridicate probleme de către locuitorii orașului Rovinari, depozitul de cărbune va fi mutat. Complexul Energetic Oltenia a finalizat noul depozit al Carierei Roșia, din extravilanul comunei Fărcășești. Locuitorii orașului se plângeau că nu mai suportă praful de cărbune ridicat și purtat de vânt din zona depozitului. Nu puteau fi aerisite apartamentele iar hainele nu puteau lăsate afară, la uscat. În oraș au fost organizate și proteste pe această temă. Sorinel Boza, managerul CEO, a anunțat că, în cursul săptămânii viitoare, va fi deschis noul depozit al Carierei Roșia.

Pandurul: Ținuți trei zile la poartă de proprietarul porcilor cu pestă. Este panică în mai multe cartiere din Târgu-Jiu după ce au fost descoperite focare de pestă porcină. Un porc a murit deja, iar altul a fost ridicat de veterinari și sacrificat. Virusul ar fi ajuns și într-o gospodărie din Bălești. Până acum, Direcția Sanitar – Veterinară Gorj nu a făcut nicio informare oficială, dar suspiciuni de pestă porcină sunt în mai multe localități din județ. La finalul săptămânii trecute, o femeie din Târgu-Jiu a alertat medicul veterinar când a văzut că porcii par bolnavi. Vineri, i-a fost confirmat faptul că ambii porci din gospodărie, unul de 160, celălalt de 170 de kilograme, aveau pestă. Reprezentanții DSV Gorj i-au bătut imediat în poartă, dar de vineri femeia a refuzat să-i primească. Miercuri, avertizată că riscă să fie amendată cu 30 de mii de lei, târgujianca le-a deschis medicilor veterinari și i-a lăsat să ia porcii.

Mrejeru își schimbă echipa de la Inspectoratul Școlar Județean. Mai mulți inspectori școlari vor fi înlocuiți de la 1 septembrie. Este vorba despre cei  care nu ocupă funcția prin concurs, ci prin delegare. Marcela Mrejeru, a dat și un exemplu de schimbare. “Inspectorul pe proiecte va fi un om care nu a fost niciodată în inspectorat, este vorba de doamna profesor Vasilica Udriștoiu, profesor titular la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” și la Herni Coandă”, a spus șefa educației gorjene. Potrivit unor surse, de la 1 septembrie vor mai fi schimbări la Chimie, fizică, biologie, unde Daniela Damo va lua locul Ilenei Popescu, la Sport unde Ion Andrei va lua locul lui Valentin Tîlvescu, la Istorie unde Dănuț Lupulescu va lua locul lui Cristi Ciobanu și la Învățământ special, unde va fi Ramona Neguți în locul Danei Șchiau.

Gorjeanul: Poliţe de asigurare de milioane de euro pentru şefii CE Oltenia. Complexul Energetic Oltenia organizează o procedură simplificată pentru achiziţionarea de servicii de asigurare de răspundere civilă profesională pentru toţi membrii Consiliului de Supraveghere și ai Directoratului. În total este vorba despre 12 persoane, poliţa de asigurare având o valoare de 20 de milioane de euro. Aceste asigurări sunt obligatorii prin lege. Ele acoperă eventualele despăgubiri la care ar putea fi obligați şefii CE Oltenia pentru prejudicii cauzate companiei, acționarilor, angajaţilor sau partenerilor de afaceri prin erori, omisiuni sau îndeplinirea defectuoasă în mod involuntar a atribuțiilor de serviciu.

Gorj Domino: ANCHETĂ a procurorilor și polițiștilor, în cazul odraslelor unor OAMENI CU BANI din Tismana, care au candidat pe locurile pentru rromi la Academia de Poliție, fără să aparțină etniei! Sunt vizate PATRU infracțiuni de FALS! Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj s-au autosesizat și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, în urma dezvăluirilor GorjDOMINO, potrivit cărora doi tineri, copiii unor cunoscuți oameni de afaceri din Tismana, au fost ”convertiți” peste noapte și au devenit de etnie rromă, pentru a putea intra pe locurile speciale la Academia de Poliție ”A.I. Cuza”. Cercetările au loc ”in rem”, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, au comunicat reprezentanții IPJ Gorj, în urma verificărilor desfășurate.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here