Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: O nouă zi de protest cu sute de mineri: Ne-au decedat mulți colegi. Au murit precum câinii. Sute de mineri și energeticieni au ieșit din nou în stradă, joi după-amiaza, în Piața Prefecturii din Târgu Jiu. Angajații Complexului Energetic Oltenia spun că nu renunță la legea care le permite să iasă la pensie mai devreme și vor sta în stradă oricât este nevoie. ”Ne-au murit foarte mulți colegi în cariere. Stau morți precum câinii. I-am pus la guvernare de pomană. Cum a putut Iohannis să promulge o lege care nu poate fi adoptată? Stau degeaba la guvernare. Suntem hotărâți să protestăm până când legea va fi adoptată, nu ne lăsăm. Suntem dispuși să facem orice pentru această lege”, a spus un protestatar.

Impact în Gorj: Grav accident de muncă al CEO: un miner are picioarele zdrobite. Un grav accident de muncă a avut loc, joi, la o carieră din zona Motru din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Un angajat are picioarele zdrobite în urma unui teribil accident de muncă. „Astăzi, în jurul orelor 11:00, un lucrător în vârstă de 52 de ani, angajat al unei unități din domeniul minier, pe raza municipiului Motru, în timp ce efectua manevra de tăiere a unui cap de toron de la o bandă care se afla în staționare, a fost prins în circuitul de bandă care a pornit intempestiv, fiindu-i prinse astfel membrele inferioare cu toronul! Victima a fost transportată la Spitalul Municipal Motru pentru îngrijiri medicale“, au transmis reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Gorjonline: Viceprimarul USR de Mătăsari, mazilit la ordinul primarului Gașpar! Alesul punea în pericol afacerea „Gunoiul”. Viceprimarul USR-PLUS, Ion Buzărin, a fost destituit, joi, din funcție pentru că a avut curajul să spună „nu” dorinței autorității locale de transformare a comunei într-o mare groapă de gunoi. Este de notorietate faptul că firma controversată de la Bălești vrea să își mute activitatea pe raza acestei localități, pentru execuția de lucrări de reciclare și sortare a gunoiului venit din toată țara, iar autoritatea de la Mătăsari a fost de acord cu acest demers. Asta, in ciuda scandalului care plutește în jurul firmei și a faptului că autoritatea din Bălești a somat firma să plece din localitate. Mai mult, cei de la Mătăsari s-au făcut că plouă.

Gorjeanul: Inspectoratul de Poliție Gorj NU EXISTĂ, în cazul crimei de la Baia de Fier. ,,Siguranța cetăţeanului, asigurarea unui mediu de afaceri curat şi un management performant”, reprezintă, cică, prioritățile poliției gorjene, după cum se menționează pe site-ul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj. În realitate, lucrurile stau extrem de prost, iar inacțiunea poliției în cazul crimei de la Baia de Fier e de-a dreptul înfricoșătoare. Practic, în cazul morții tinerei de numai 19 ani, Denisa Martin, IPJ Gorj nu a făcut absolut nimic, până la verificările efectuate de Corpul de Control al IGPR.

Sabotorii: Salariații CEO află sâmbătă dacă vor ieși la pensie. Liderii federațiilor sindicale din Complexul Energetic Oltenia se vor întâlni sâmbătă, la București, cu ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu. Acesta urmează să le comunice o soluție prin care legea 197/2021, prin care minerii și energeticienii sperau să se pensioneze la 52 de ani, să devină aplicabilă. Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, a spus că este o tensiune uriașă în rândul salariaților. “Vreau să le atrag atenția guvernanților că starea de nemulțumire se accentuează. Noi sperăm ca după întâlnirea de sâmbătă să putem transmite salariaților că această problemă este rezolvată”, a spus Căldărușe.

Comment here