Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Alegeri la Logrești până la finalul anului. Comuna Logrești ar putea avea un nou primar până la sfârșitul acestui an. Autoritatea Electorală Permanentă a propus Ministerului Afacerilor Interne organizarea în perioada noiembrie-decembrie 2021 a alegerilor locale parțiale pentru primari în 12 comune din țară în care aceste funcții sunt vacante. Pe listă se găsește și comuna Logrești din județul Gorj. Primarul din Logrești a renunțat la mandat la aproximativ o jumătate de an de la depunerea jurământului. Liberalul Mihai Voichița a invocat motive de ordin personal. După ce și-a prezentat demisia, liberalul s-a reîntors la vechiul loc de muncă de la Complexul Energetic Oltenia.

Sabotorii: Un salariat al CE Oltenia nu-și poate schimba locul de muncă. Motivul este incredibil. Un salariat de la Complexul Energetic Oltenia încearcă de mai mult timp să își schimbe locul de muncă, dar nu reușește, deși are aprobarea șefilor. Bărbatul este gestionar depozit la Unitatea Minieră de Carieră Tismana și a cerut transferul pe un post de operator cântar electronic, din cadrul Carierei Peșteana. Șefii și-au dat acordul, dar cu condiția ca salariatul să își găsească înlocuitor pe postul de gestionar. Doar că nimeni nu vrea acest post, mai ales că trebuie să depună trei salarii garanție. Pentru că nu s-a găsit înlocuitor, transferul salariatul a fost amânat de mai multe ori, astfel că acesta a încercat să își obțină dreptul în instanță. Nu a reușit nici la Tribunalul Gorj, nici la Curtea de Apel.

Gorjonline: Investiții în trei cariere miniere din CEO. Trei dintre cele mai mari cariere din Complexul Energetic Oltenia vor beneficia de investiții. Este vizat sistemul de alimentare cu energie electrică și stațiile de transformare de la punctele de lucru respective. A fost alocată suma de peste 429.000 de lei pentru întocmirea documentației tehnice necesare execuției lucrărilor de reamplasare și modernizarea stațiilor de transformare 20/6kV din cariere și prelungirea/scurtarea liniilor electrice aeriene de 2OkV în carierele Roșia, Pinoasa și Roșiuța. Este vorba de subunitățile miniere care își vor continua activitatea și după implementarea Planului de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia, pentru perioada 2021 – 2026.

 Impact în Gorj: „Visuri la cheie“ a venit în Gorj la soția unui paramedic care a murit într-un teribil accident rutier. Femeia crește singură trei copii. Emisiunea „Visuri la cheie“ a ajuns în comuna Turburea, din județul Gorj, la Alina Drăgoi, soția paramedicului Cosmin Drăgoi, din cadrul ISU Gorj, care a murit în urmă cu trei ani, la vârsta de 38 de ani, într-un teribil accident rutier. Femeia se ocupă de creșterea celor trei copii cu ajutorul bunicii acestora. Casa pe care Cosmin și Alina o construiau a rămas nefinalizată. Alina locuia cu cei trei copilași în casa veche a bunicii. Ea nu a mai avut bani să termine locuința.

Gorjeanul: Bătaie pe posturile din poliție. 35 de candidați pe un loc. Este concurență mai mare ca la Medicină pentru posturile din poliție. 211 candidați s-au înscris la concursul organizat de Inspectoratul de Poliție Județean Gorj, pentru cele 6 posturi de ajutor șef de post, prin încadrare directă, din sursă externă. Posturile sunt disponibile în comunele Aninoasa, Căpreni, Crușeț, Stejari, Berlești și Bumbești-Pițic. În perioada 11-19 octombrie, candidații ale căror dosare au fost validate vor participa la proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice. La data de 23 octombrie, va fi desfășurată proba scrisă, de tip test grilă, a comunicat IPJ Gorj.

Comment here