Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Claudia Motea conduce comisii de concurs, deși a picat cu brio concursul pentru postul de director de îngrijiri. Directorul de îngrijiri interimar al Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu este președinte de comisii de concurs, deși a picat la rândul său concursul la care a participat. Asistenta medicală Claudia Motea a fost menținută ca director de îngrijiri până la organizarea unui nou concurs pentru postul respectiv. Nota cu care a picat Claudia Motea a fost 4,52. Nu a reușit să primească minimum 6 pentru a se califica în etapa următoare a concursului pentru postul de director de îngrijiri medicale. De altfel, este singura funcție ocupată interimar la nivelul structurii de conducere a Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu.

Pandurul: Cîțu și Iohannis și-au asumat dezafectarea tuturor termocentralelor pe cărbune. Nu conservarea. Este gălăgie politică de câteva săptămâni și mai urmează, timp în care a fost aprobat un document fundamental pentru România, Planul Național de Redresare și Reziliență. Un document care nu este în primul rând despre bani, ci despre schimbări fundamentale în societate, pe foarte multe planuri. În PNRR scrie negru pe alb că toate termocentralele pe cărbune vor fi dezafectate, iar termenul este 2032. PNRR vizează “accelerarea decarbonizării sectorului energetic prin eliminarea treptată a centralelor pe bază de lignit și cărbune până în 2032 și prin facilitarea utilizării surselor regenerabile de energie și a surselor alternative de energie, cum ar fi hidrogenul verde”.

Gorjeanul: PROTESTE: Mercenarii vor să dărâme Complexul Energetic Oltenia. Sute de angajați ai CE Oltenia au protestat în fața Prefecturii Gorj, ieri, venind din toate sucursalele companiei. Liderii celor patru federații sindicale reprezentative și șefi de organizații sindicale, Dumitru Pîrvulescu, Gabriel Căldărușe, Adrian Marciuc, Nicolae Bădița, Paul Constantinescu, Gelă Ionescu, Constantin Crețan, dar și Nicu Bunoaica și Manu Tomescu, au fost prezenți în piață, în fața Prefecturii Gorj. Guvernanții, „executanți ai intereselor din afara țării, cei care sprijină interesele politice ale Europei și interesele comerciale ale multinaționalelor”, au fost numiți ,,mercenari” de către cei din Piață.

Impact în Gorj: O singură casă de pe traseul variantei de ocolire a municipiului Târgu Jiu mai trebuie dezafectată. Casa nu este locuită, iar reprezentanții companiei de drumuri nu au reușit să-i găsească proprietarii. „Cu casele s-a rezolvat 99 la sută. Avem un singur proprietar pe care nimeni nu îl mai găsește, nu știe nimeni despre el. La un moment dat i-am găsit. I-am căutat câteva luni. Am auzit că vindeau prin piață și i-am găsit. Le-am explicat ce trebuie să facă. Ne-au spus că mai au o rudă la București, care deține o parte din proprietate. Din fericire este o casă nelocuită. Măsurile legale se pot lua, în sensul în care se va demola, iar proprietarii pot merge în instanța de judecată, dacă nu sunt mulțumiți de sume“, a explicat Cristi Tudor, reprezentantul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Comment here