Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: O familie din Stănești a rămas sub cerul liber: ”Nu doresc altceva, decât acoperișul la casă, restul le facem cu ajutorul lui Dumnezeu”. O familie din comuna Stănești a rămas sub cerul liber după ce casa în care locuia a fost cuprinsă de un incendiu devastator. În mai puțin de 15 minute, locuința a fost distrusă. În casă locuiesc doi soți octogenari,  fiul lor împreună cu soția și copilul. „Nu doresc ajutor decât acoperișul la casă, restul le facem cu ajutorul lui Dumnezeu. În casă locuiește mama, tata, fratele cu probleme de sănătate, cumnata și nepoțelul meu. A venit domnul primar cu un constructor, care a făcut un calcul pentru materialele necesare în vederea realizării unui nou acoperiș. Costurile se ridică de aproximativ 30.000 de lei doar pentru materialele de construcție. Avem aproximativ 14.000 de lei, dar mai avem nevoie de ajutor pentru restul sumei“, a spus Ileana Ungureanu, fiica bătrânilor. Familia locuiește acum într-o singură cameră care nu a fost afectată de incendiu.

Gorjonline: Ce sumă FABULOASĂ plătește, un fost manager din Târgu Jiu, pe sejurul în Maldive. Fostul manager al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, Gigel Capotă, se află în acest moment într-o vacanță în Maldive. Capotă este cazat la un resort de lux în superba destinație exotica din Oceanul Indian unde o singură noapte costă nici mai mult nici mai puțin de 750 de dolari. Fostul manager a ținut-o din vacanță în vacanță anul acesta! În luna martie a ales să plece tot într-un loc exotic alături de soția sa. Cei doi au petrecut câteva zile de vis într-o vacanță în Egipt, în luna imediat următoare au ales o nouă destinație exotică: Cancun, Mexic, iar de câteva zile se află în Maldive.

Pandurul: 40% din personalul medical riscă să fie concediat. 60% dintre angajații Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu s-au vaccinat împotriva COVID-19, a anunțat unitatea medicală săptămâna trecută. Ceilalți 40% riscă să fie concediați, le transmite premierul Florin Cîțu. Ministerul Sănătății a publicat, luni, pe site un proiect de lege, semnat de Cîțu, prin care personalul medical nevaccinat va fi suspendat timp de 30 de zile, iar apoi concediat. Pot scăpa de suspendare doar dacă se vaccinează sau se testează periodic pe cheltuială proprie. Nu este clar ce înseamnă periodic, asta urmând a fi stabilit prin ordin de ministru.

Gorjeanul: Liderii sindicali, convocați la ședință de șefii CEO. Administrația Complexului Energetic Oltenia i-au convocat pe liderii sindicali la o ședință pentru a definitiva procesul de includere a salariaților în condiții speciale de muncă. Termenul de finalizare a situației este sfârșitul acestei luni. Sindicaliștii vor ca inclusiv personalul auxiliar din cariere și termocentrale să facă parte dintre angajații care vor beneficia de Legea 197/2021. Prin urmare, CEO va plăti, din august, angajaților care se încadrează în prevederile legii de pensionare anticipată, contribuția de 8% aferentă condițiilor speciale. Liderii de sindicat și conducerea CEO vor mai avea o întâlnire în data de 29 septembrie, la mijlocul calendarului de proteste.

Comment here