Revista Presei

Revista presei locale

Sabotorii: Record de infectări într-o comună din Gorj. Comuna Crasna a ajuns, duminică, la o incidență de 8,06 cazuri de Covid la mia de locuitori, fiind cea mai mare în județ de la începutul pandemiei. Alte cinci localități din județul Gorj sunt în scenariul roșu. Este vorba despre Samarinești – 4,74 la mie, Godinești – 4,11, Dănești – 3,67, Roșia de Amaradia – 3,66 și Prigoria – 3,59. La Crasna au fost declarate 38 de cazuri în ultimele două săptămâni la o populație de 4.715 locuitori. Elevii din comună fac, de astăzi, școală online, fiind impuse și restricții de circulație pentru persoanele nevaccinate.

Gorjeanul: Ce răspund pacienții de la ATI din SJU Târgu-Jiu la întrebarea dacă s-au vaccinat. Gorjul a ajuns în scenariul galben din cauza creșterii numărului de infectări cu coronavirus. Atât pentru medicii de la ATI, cât și pentru bolnavi, situația este extrem de grea. Un medic de la ATI de la SJU Târgu-Jiu a povestit despre răspunsurile primite de la pacienții internați cu Covid, întrebați fiind dacă s-au vaccinat. ,,Întrebăm pacienții de ce nu s-au vaccinat și primim răspunsuri de genul: ,,de prost”, ,,nu m-au lăsat copiii”, ,,am văzut la TV pe cutare care a zis că facem leucemie”, ,,nu mă vaccinez nici mort că vaccinul mă omoară, așa au zis la TV”, ,,vreți să-mi băgați semnul diavolului 666”, ,, preotul ne-a spus că dacă ne vaccinam primim semnul diavolului, nu mai ajungem în rai”, ,,pentru ce să mă vaccinez, că virusul nu există, sunt doar răcit”, ,,să nu cumva să mă vaccinați aici”, ,,vă rog, acum vreau vaccinul doar să scap de chinul ăsta”! Sunt fel de fel de afirmații ale unor oameni bulversați de toate informațiile nefiltrate, nedocumentate, ale unor profesioniști în orice altceva, dar nu în medicină!” a scris pe pagina de socializare unul dintre medicii de la Terapie Intensivă.

Pandurul: Protestul minerilor, autorizat pentru doar 500 de persoane. Cinci mii de liberali au putut să își țină congresul sâmbătă la București, deși Capitala era în scenariul roșu, dar la Târgu-Jiu nu este autorizat un protest al salariaților Complexului Energetic Oltenia cu o mie de persoane. În aer liber! Vasile Tivig, unul din liderii protestatarilor, a publicat pe pagina de socializare răspunsul trimis de Primăria Târgu-Jiu către federațiile sindicale care au solicitat autorizația de protest. Comisia care autorizează astfel de proteste a stabilit că acesta se poate ține cu cel mult 500 de persoane.

Gorjonline: Un târgujian le-a dat cu legea în cap polițiștilor locali! Amenzile aplicate de Poliția Locală pentru abateri rutiere, ILEGALE. O decizie a Judecătoriei Târgu-Jiu, rămasă definitivă în luna mai a acestui an, pune capăt abuzurilor lucrătorilor din Poliția Locală Târgu-Jiu care aplică amenzi discreționar pentru parcare neregulamentară, pentru refuzul de a comunica identitatea persoanei care a oprit neregulamentar sau pentru refuzul de a da curs invitației la sediul instituției. Instanța a demonstrat, indubitabil, că toate sancțiunile contravenționale aplicate de către polițiștii locali, pentru oprire sau staționare neregulamentară sunt nelegale. În septembrie, anul trecut, Ion Florian Cojocaru, a primit prin poștă, din partea Poliției Locale Tg-Jiu, o adresă prin care era înștiințat să se prezinte, peste trei zile, la sediul instituției, pentru că, într-una din zile oprise neregulamentar pe B-dul Ecaterina Teodoroiu din oraș. Bărbatul a comunicat instituției, pe mail, că nu poate ajunge în ziua și la ora respective la sediul acesteia din motive personale, așa că, o lună mai târziu s-a trezit cu o amendă de 500 de lei în cutia poștală. Considerând că nu există temei legal pentru amenda contravențională care i-a fost aplicată, târgujianul a atacat procesul-verbal de sancționare în instanță. În luna martie a acestui an, magistratul Andreea Cristina Atofanei de la Judecătoria Târgu-Jiu a admis plângerea lui Cojocaru și a anulat procesul verbal al Poliției Locale Târgu-Jiu.

Comment here