Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: SECOL strânge Centura! Se execută lucrări migăloase, dar accelerate, pe întreaga lungime a traseului de 20 de km. În ultimele trei luni, firma SECOL, cea care a preluat investiția privind realizarea centurii ocolitoare a municipiului Târgu-Jiu, de la Collini Lavori, a reușit să realizeze deja 14% din lucrare. Reprezentanții societății dau asigurări că, în maxim două săptămâni, procentul va crește substanțial, iar beneficiarul investiției va vedea turnat pe un sfert din centură și primele straturi de mixturi asfaltice. Etapele aflate acum în curs de realizare, de consolidare a terenului, prin proceduri care să asigure trăinicie drumului, sunt cele mai complexe din întreaga procedură de realizare a terasamentelor. Construcţia variantei ocolitoare a municipiului Târgu-Jiu a început în urmă cu șapte ani de zile şi trebuia să se finalizeze, conform contractului, într-un termen de doi ani.

Sabotorii: CE Oltenia mai aruncă niște milioane pentru consultanță. Complexul Energetic Oltenia este cu un picior și jumătate în groapă, dar aruncă bani pe consultanță cu nemiluita. Acum vrea să dea 7,5 milioane de lei unei firme care să îi explice cum se fac parcurile fotovoltaice. Asta în condițiile în care s-a stabilit deja că vor fi făcute firme mixte cu investitori din branșă. Licitația pentru încredințarea contractului este programată în data de 25 octombrie. Până acum, CE Oltenia a mai dat un milion de euro pentru „Servicii specializate de consultanță și asistență juridică, financiară și fiscală la tranzacție în vederea organizării procesului de selecție a investitorului/ investitorilor cu care Societatea va dezvolta parteneriate si va înființa societăți mixte”.

Pandurul: Cere despăgubiri după ce a pierdut postul de director. Un fost membru al Directoratului Complexului Energetic Oltenia a cerut despăgubiri în instanță pentru că i-a încetat contractul de mandat înainte de termen. Ovidiu Bălăcescu a solicitat daune-interese în sumă de 177.354 lei. Este vorba de indemnizațiile pe care le mai avea de încasat până la încheierea mandatului. Contractul lui Bălăcescu expira la data de 11 octombrie 2020, dar acesta a fost schimbat din funcție în 22 aprilie. Asta după ce Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia a aprobat atragerea răspunderii în justiție a persoanelor cu atribuții de conducere menționate în Raportul de control al Ministerului Energiei.

Gorjonline: CEO vrea redarea terenurilor afectate de minerit către primării. O echipă din Complexul Energetic Oltenia lucrează la un proiect de hotărâre privind transferul de terenuri și de alte bunuri imobile de la compania energetică către comunitățile locale. De ani de zile Complexul Energetic Oltenia are în administrare foarte multe terenuri, clădiri, drumuri, cimitire, biserici, rețele de utilități, cartiere întregi și alte tipuri de bunuri imobile. Acestea ar trebui să fie predate autorităților locale, însă sunt probleme de natură juridică în foarte multe cazuri. În primul rând, compania nu poate ceda gratuit terenurile pe care este proprietar. Există varianta în care Curtea de Conturi ar putea să oblige compania să recupereze contravaloarea bunurilor, având în vedere că renunțarea la acestea ar putea fi considerat un prejudiciu adus colosului energetic. Sunt și terenuri care sunt folosite în momentul de față ca garanții bancare pentru accesarea de credit.

Comment here