Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Familie sub cerul liber după un incendiu. O casă din comuna Polovragi a fost mistuită de flăcări pe 10 august și există riscul ca familia să își petreacă iarna în altă parte. Mai mulți localnici au demarat o campanie de sprijinire a familiei, pentru a o ajuta să își reconstruiască locuința. ”Acum o lună de zile, în data de 10 august, viața unei familii din comuna Polovragi, a Loredanei și a celor 4 suflete care locuiesc în această casă, s-a schimbat total în urma incendiului ce le-a ars acoperișul casei. Este toamnă și peste 94 de zile va veni și Crăciunul. Dumnezeu ne învață că mereu trebuie să fim buni și să facem bine pentru noi și pentru ceilalți. Acum, această familie are nevoie de ajutorul nostru. Economiile nu le ajung pentru a termina reparațiile în timp util. Familia a scos la vânzare și unul dintre terenurile pe care le dețin pentru a face rost de bani. Suma de care au nevoie este de 45.000 lei, motiv pentru care, apelăm la ajutorul dumneavoastră, oameni cu suflet mare și prieteni ai polovrăgenilor”, a transmis pe pagina de socializare chiar fiica primarului.

Gorjonline: Șeful de resurse umane al DGASPC, definitiv INCOMPATIBIL, rămâne în funcție! A ANULAT decizia de destituire în justiție. Situație paradoxală la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), aflată sub autoritatea Consiliului Județean Gorj: Adrian Nicolae Rujenescu va ocupa în continuare postul de șef al Serviciului de resurse umane, cu toate că este incompatibil și are interdicție de a ocupa funcții publice, timp de 3 ani, potrivit unei decizii definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Rujenescu a reușit să anuleze, în instanță, dispoziția prin care a fost destituit din funcție, în urma unui raport al Agenției Naționale de Integritate, ca fiind emisă cu încălcarea legalității. De fapt, destituirea lui Rujenescu a avut un fundament juridic extrem de firav, săvârșit așa în mod deliberat, bazat pe o cercetare administrativă neconstituțională, tocmai pentru ca șeful de la resurse umane să poată avea câștig de cauză în justiție.

Gorjeanul: CEO riscă să dea banii înapoi! Împrumutul de peste 251 milioane de euro a ajuns la scadență! Directoratul CE Oltenia cere, pentru a treia oară, prelungirea perioadei de acordare a împrumutului cu titlu de ajutor de salvare, de peste 251 de milioane de euro, până la data de 31 decembrie 2021, dar nu mai târziu de data aprobării de către Comisia Europeană a Planului de Restructurare. În cazul în care Comisia Europeană nu va aproba Planul de Restructurare, Complexul Energetic Oltenia este obligat să returneze ajutorul de stat, integral, în valoare de peste 251 de milioane de euro, plus dobânzile aferente.

Sabotorii: Dosarele de pensionare, respinse și la Hunedoara. Casa de Pensii Hunedoara a respins dosarele de pensionare depuse de energeticienii care au împlinit 52 de ani. Liderul sindical Cristian Istoc susține că respingerea dosarelor nu este comunicată în scris. “Nu am fost implicat în propunerea de lege care reduce vârsta de pensionare la energeticieni la 52 de ani. Nu am urmărit pașii făcuți de colegii de la alte sindicate. Am văzut însă că această lege a fost adoptată și promulgată de președinte. Cunosc colegi care au depus dosarul de pensionare, încadrându-se în prevederile noii legi. Aud acum, „pe ușa din dos”, că dosarele au fost respinse de Casa de Pensii Hunedoara, pe motiv că legea nu are norme de aplicare și pentru energeticieni. O fi așa, nimic de zis, dar este deranjant că respingerea dosarelor nu este comunicată beneficiarilor”, a declarat Istoc.

Comment here