Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Companii românești și străine, interesate să investească alături de CEO. Un număr de 10 companii românești și străine sunt interesate să participe la investițiile anunțate de Complexul Energetic Oltenia. Potrivit lui Daniel Burlan, președintele directoratului companiei, inițial au fost în jur de 40 de societăți, însă 10 sunt cu adevărat hotărâte să intre în afaceri alături de CEO. Burlan a precizat că sunt condiții foarte bune pentru asigurarea finanțării pentru grupurile pe gaze naturale, dar mai ales pentru parcurile fotovoltaice. Planul de restructurare propune construirea a două grupuri energetice pe gaze naturale la Turceni și la Ișalnița, precum și a opt parcuri fotovoltaice.

Impact în Gorj: Liberalii fac rondul deconcentratelor conduse de useriști. Serviciul de Ambulanță Gorj a picat testul primei vizite efectuate de subprefectul cu atribuții de prefect. Marcel Iacobescu a mers în vizită la instituția publică dar a fost ținut la ușă. De când a preluat atribuțiile de prefect, Marcel Iacobescu a decis să facă vizite inopinate în instituțiile statului. A început cu cele conduse de oamenii susținuți de foștii aliați, cei de la USR-PLUS. Prima oprire a fost la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj. “Am spus că o să obișnuiesc să fac săptămânal controale sau deplasări în toate deconcentratele și instituțiile pe care le avem.  Am început, să zicem în aleatoriu, cu Ambulanța Gorj pentru că au fost ceva probleme ultima perioadă. Sincer, nu îmi place ceea ce am găsit. Am avut o discuție cu managerul interimar și i-am spus părerea mea. I-am spus ceea ce nu îmi place, ceea ce îmi doresc de la dumnealor, să sperăm că a înțeles și vor face ceea ce trebuie”, a declarat Iacobescu.

Pandurul: Sute de oameni la protestul lui Bunoaica. Câteva sute de mineri și energeticieni au răspuns apelului făcut de Nicu Bunoaica, de a protesta luni, începând cu ora 16.00, pentru aplicarea Legii 197/2021 privind pensionarea anticipată a minerilor și energeticienilor. Salariații Complexului Energetic Oltenia au mai protestat șase luni pentru această lege, din februarie începând, dar după ce legea a fost adoptată și a intrat în vigoare s-a constatat că nu poate fi aplicată decât parțial. Adică minerii și energeticienii au fost încadrați în condiții speciale, dar nu se pot pensiona la 52 de ani în baza muncii de până acum. Federațiile sindicale au anunțat că vor face patru mitinguri mari, începând de săptămâna viitoare, după alegerile din PNL, în timp ce Bunoaica și ai lui vor protesta în această săptămână la Târgu Jiu, iar apoi vor intra în greva foamei la București.

Gorjeanul: Fostul consilier municipal Liliana Luca a decedat de Covid! Avea și o boală autoimună. Fostul consilier municipal de la Târgu-Jiu, profesorul universitar Liliana Luca, a decedat la spital. Luca a fost depistată cu Covid-19, nu era vaccinată și era intubată. Faptul că suferea de o boală autoimună i-a periclitat și mai mult starea de sănătate. S-a încercat la un moment dat transferarea pacientei la un alt spital dar nu era transportabilă. PSD Gorj a anunțat decesul și a transmis condoleanțe familiei îndoliate.

Comment here