Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Coadă de ambulanțe la Urgențe. Nu mai sunt locuri în spital. Manager: N-am fost așa niciodată! A fost explozie de cazuri COVID-19, în județul Gorj, în week-end. La spitalul suport Covid de la Târgu-Cărbunești nu mai sunt paturi, iar managerul unității medicale spune că situația este de-a dreptul alarmantă. La Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, ambulanțele au făcut coadă, duminică, la orele prânzului, și toată ziua au transportat, de la domiciliu la spital, persoane infectate cu noul coronavirus. 81 de noi cazuri de infectare cu COVID-19 și 7 persoane decedate. Acestea sunt cifrele care descriu situația epidemiologică din Gorj, pentru ultimele două zile, sâmbătă și duminică.

Sabotorii: Tată în stare gravă. A intrat în flăcări să își salveze fiul. Un bărbat de 40 de ani se zbate între viață și moarte, după ce a intrat în propria casă cuprinsă de incendiu. Bărbatul a crezut că fiul său de 7 ani se află în imobil și a vrut să îl salveze. S-a întâmplat duminică în comuna gorjeană Bălești, sat Ceauru. Din păcate, flăcările care se manifestau violent la clădirea construită în mare parte din material lemnos și i-au produs arsuri pe 60% din suprafața corpului. Din cauza arsurilor foarte grave, bărbatul a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat la spitalul din Timișoara. Soacra bărbatului, în vârstă de 68 de ani, a suferit un atac de panică, fiind preluată de către echipajul SMURD și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Târgu-Jiu.

Gorjonline: O firmă de consultanță, selectată de CEO pentru noile investiții. Complexul Energetic Oltenia a selectat o firmă de consultanță care să se ocupe de documentațiile pentru noile proiecte pe care și le-a propus compania. În total au fost depuse 4 oferte, fiind selectată una, însă nu a fost semnat încă un contract. Oferta este încă în analiză, însă firma de consultanță face parte dintre cele patru mari companii în domeniu, existente pe piața din România. Bugetul alocat de Complexul Energetic Oltenia pentru serviciile de consultanță este de aproape 1 milion de euro. Societatea va acorda pas cu pas asistență în privința constituirii societăților pentru realizarea noilor investiții pe care Complexul Energetic Oltenia le-a anunțat în Planul de restructurare și decarbonare 2021 – 2026.

Pandurul: Bunoaica, părăsit înainte de reluarea protestelor. Vor fi reluate protestele minerilor și energeticienilor în Piața Prefecturii Gorj, proteste întrerupte în august, după șase luni. Salariații Complexului Energetic Oltenia au aflat între timp că legea în baza căreia ar trebui pensionați la 52 de ani are unele lacune, așa că solicită modificarea ei prin ordonanță de urgență. Patru lideri de opinie au fost în cele șase luni de protest, fiind vorba despre Nicu Bunoaica, Manu Tomescu, Vasile Tivig și Lulu Păuna. Desigur, au mai fost și alții, dar aceștia sunt cei care au vorbit zi de zi cu presa. Bunoaica pare însă că vrea să fie singurul erou al minerilor și energeticienilor și face tot posibilul să îi îndepărteze pe ceilalți. Primul pas a fost acela că a solicitat autorizație pentru un nou protest în numele Sindicatului Solidaritatea 2013, fără să se consulte cu cei care i-au fost alături în cele șase luni.

Comment here