Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Asistent medical vaccinat, infectat cu COVID-19. O secție din Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu a fost închisă. Un asistent medicale de la Secția de Gastroenterologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a fost infectat cu COVID-19, deși este vaccinat împotriva virusului. S-a declarat focar iar secția a fost închisă până astăzi. „Există o persoană infectată din rândul salariaților. Am avut o situație la secția de Gastroenterologie, unde s-a declarat un focar de infecție. Această persoană care fost infectată este vaccinată în prima etapă, la începutul lunii ianuarie. Nu prezintă o formă gravă și se află acasă“, a spus Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

Gorjeanul: Sute de elevi din Gorj nu și-au primit tabletele din cauza birocrației. Majoritatea primarilor din județ au depus, în pandemie, proiecte pe fonduri europene pentru a le asigura tablete copiilor din comunitățile pe care le conduc. Cum există temerea că se poate reveni la învățământul online, în condițiile în care numărul infectărilor este în continuă creștere, primarii încă așteaptă aprobarea proiectelor. Primarul comunei Telești, Romulus Bîldea este nemulțumit că aprobarea proiectelor întârzie din cauza unei birocrații. ,,Avem 250 de copii în satele din Telești. Am avut probleme cu învățământul online și, astfel, am depus proiecte pentru achiziționarea tabletelor. Este o birocrație pe care abia poți s-o învingi. Totul se blochează când vine vorba de documentație. E o nebunie, deci nu știu să vă spun când vom putea acorda tabletele de care elevii au nevoie. Să sperăm că nu vom ajunge din nou la învățământul online, ar fi o nenorocire pentru copii…”, a spus Bîldea.

Pandurul: Pentru ce salariați din CE Oltenia cere condiții speciale. Sindicatele și administrația Complexului Energetic Oltenia au avut primele discuții pentru stabilirea categoriilor de salariați care să fie încadrați în condiții speciale, potrivit modificărilor la Legea pensiilor, care au intrat în vigoare în luna august. Potrivit unor informații publicate pe paginile de socializare ale sindicatelor, președintele Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, a propus ca, pentru stabilirea „activităților de producție, mentenanță și asimilate”, să se țină cont de „Clasificarea activităților din economia națională. Asta ar însemna că aproape toți salariații companiei vor avea condiții speciale. Această propunere a fost trimisă către Ministerul Muncii și ITM în vederea autorizării.

Gorjonline: Termocentrala de la Chișcani, scoasă din nou la mezat. Șefii Complexului Energetic Oltenia vor scoate la vânzare activele de la Termocentrala Chișcani, din județul Brăila. Directoratul va propune acționarilor companiei să revină asupra unei hotărâri prin care a fost suspendată vânzarea activelor termocentralei care nu a adus niciun fel de beneficii Complexului Energetic Oltenia. Sucursala de la Brăila a fost preluată de în anul 2013, în contul unor creanțe pe care le avea de recuperat de la Electrocentrale Grup SA. Creanțele au fost de 30 de milioane de lei, iar Complexul Energetic Oltenia a mai și achitat o sumă de bani în plus. Ani de zile, grupurile pe gaze naturale de la Chișcani nu au adus niciun fel de beneficii companiei. Din contră, au fost cheltuite milioane de lei an de an cu salariile și alte taxe.

Sabotorii: Peneliștii scot useriștii de la Salrom. Miza – grafitul de la Gorj. Liberalii s-au apucat să scoată toți useriștii din consiliile de administrație ale companiilor care țineau de Ministerul Economiei, Ministerul Transporturilor, al Sănătății și așa mai departe.Fondul Proprietatea începuse să controleze companiile de stat mai mult decât până acum, după ce o infiltrase pe Simona Fătu, fosta sa angajată, în Ministerul Economiei ca secretar de stat. Ministrul interimar de la Economie, Virgil Popescu, a dispus schimbarea Consiliului de Administrație de la Salrom, societate care deține zăcământul de grafit de la Baia de Fier și pe care useriștii o voiau rapid privatizată. Fondul Proprietatea a criticat schimbarea consiliului de administraţie al Salrom începând cu data de 1 octombrie.

Comment here