Revista Presei

Revista presei locale

Sabotorii: Dovada că USR și PNL au fost pe mână când și-au bătut joc de legea pentru pensionarea minerilor. Legea, care ar fi trebuit să permită pensionarea minerilor și energeticienilor la 52 de ani, nu este aplicabilă, deși a intrat de o lună în vigoare. Peste trei mii de salariați ai Complexului Energetic Oltenia ar fi trebuit să fie deja la pensie. Legea se presupune că a fost făcută așa cum au vrut protestatarii din Piața Prefecturii, sub directa îndrumare a lui Radu Miruță. Totodată, doar amendamentele acestuia au fost aprobate la vremea respectivă, toată lumea susținând sus și tare că nu este cazul de nicio ajustare a legii. Aici a fost marea greșeală. Acum, sindicatele protestatarilor revin și spun că au făcut o ordonanță cu care guvernul să completeze legea, astfel încât să o facă aplicabilă. Textul din viitoarea ordonanță este fix textul propus în parlament de deputatul Adrian Solomon de la PSD și respins în bloc de PNL și USR.

Gorjonline: Specialist în nutriție și somnologie, consilier la Cancelaria premierului Cîțu. Echipa de gorjeni din Guvernul României s-a mărit cu încă un consilier, încă din luna aprilie, însă numirea a rămas ”la secret”, din cauza controverselor legate de ”specializările” acestuia readuse în CV de presa locală, în vremea în care a ocupat poziția de membru în Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia. După numirea vicepreședintelui PNL Gorj, Iulian Popescu, în postul de consilier la Cancelaria primului ministru, echipa lui Florin Cîțu s-a întărit, în scurt timp, cu un alt gorjean din siajul liderilor organizației județene a liberalilor, Răzvan Alex Ionescu, specialist în nutriție.

Pandurul: Ministerul Energiei nu mai așteaptă după planul de restructurare. Ministerul Energiei a transmis, marți, la Banca Europeană de Investiții, primele aplicații pentru finanțarea din bugetul Fondului pentru Modernizare a 9 proiecte strategice în sectorul energetic, dintre care opt aparțin Complexului Energetic Oltenia. Este vorba despre un proiect aparținând Transelectrica – Noua Linie Electrică Aeriană 400 kv d.c. Constanța Nord – Medgidia Sud; o investiție totală (fără TVA) de aproape 23 milioane de euro, integral costuri eligibile, și opt proiecte de energie regenerabilă aparținând Complexului Energetic Oltenia, investiții totale (fără TVA) de 670,8 milioane euro. Cele opt proiecte ale CE Oltenia vizează construirea a opt parcuri fotovoltaice pe halda Bohorelu – UMC Jilț, pe halda exterioară a carierei Pinoasa – UMC Pinoasa, pe halda Rovinari Est, pe halda interioară din cadrul carierei Tismana 1, pe halda interioară din cadrul carierei Tismana 2 și pe depozitele de cenușă și zgură închise din termocentralele Ișalnița, Rovinari și Turceni.

Impact în Gorj: Un cunoscut sindicalist din Complexul Energetic Oltenia a fost umilit la ieșirea la pensie. Este vorba de Doru Crăete care a lucrat peste 30 de ani la Termocentrala Rovinari. A fost trimis la pensie de companie, de la începutul lunii august. De la Casa de Pensii a aflat însă că nu se poate pensiona pentru că îi lipsesc 6 zile de contribuție. Prin urmare se încadrează la pensionare abia la finalul lunii noiembrie. Până atunci este șomer și așteaptă salariile compensatorii de la Complexul Energetic Oltenia, în calitate de disponibilizat colectiv.

Comment here