Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Cum răspunde conducerea Casei Județene de Pensii Gorj acuzațiilor de fraudare a unui concurs de angajare. O serie de suspiciuni de fraudare planează asupra unui concurs de angajare de la Casa Județeană de Pensii Gorj. Locurile de muncă sunt pe perioadă determinată, până la 31 decembrie 2022, iar noii angajați urmează să se ocupe de recalcularea pensiilor. Casa Județeană de Pensii Gorj a scos la concurs 13 posturi de consilier debutant cu studii superioare și patru posturi de referent debutant cu studii medii. 109 candidați au susținut proba scrisă, dintre care 79 au obținut punctaje mai mari de 50, cât a fost baremul stabilit de organizatori, și au mers mai departe la interviu. Mai mulți candidați au luat note de 9 și 10 la proba scrisă, dar au picat după ce au primit 2 și 3 la examenul oral. Ioana Talău, directorul Casei Județene de Pensii Gorj, a declarat că proba de interviu se notează separat, la fel ca proba scrisă. „Interviul este o probă care se notează exact ca și proba scrisă, numai că sunt alte întrebări și alte obiective pe care le urmărim. Este dreptul lor să depună contestații și am înțeles că s-au și depus. Contestațiile vor fi analizate și o să vedem care va fi situația. Comisia de contestație își va face datoria și va da răspunsul“ a spus Talău.

Gorjonline: Toaletă „ecologică” în fundul curții, la o școală din Gorj! 20 de copii își fac nevoile în pungi din plastic. Situație de-a dreptul revoltătoare la o școală aflată la 6 kilometri de municipiul Târgu-Jiu, în satul Rugi din comuna Turcinești, unde 20 de copii, școlari și preșcolari, merg la wc în fundul curții și nu au apă să se spele pe mâini. 13 copii de grădiniță și 7 în clasele primare, sunt cei care frecventează unitatea de învățământ din sat, fiind puși în situația de a-și face nevoile fiziologice în saci menajeri din plastic, așezați în interiorul toaletelor. Culmea este că școala are autorizație sanitară de funcționare, întrucât DSP și-a dat avizul, în urmă cu 11 ani. Primarul comunei Turcinești, Dumitru Modrea, recunoaște situație și afirmă că n-a mai făcut investiții la scoala de la Rugi pentru că elevii vor fi mutați la unitățile școlare de la Turcinești, mai ales că, exact la intrarea în comună se va inaugura, în curând o grădiniță nouă.

Sabotorii: Complexul Energetic Oltenia cere voie să vândă grupurile de la Chișcani. Acționarii Complexului Energetic Oltenia vor analiza în ședința din octombrie propunerea privind reluarea procedurii de vânzare a grupurilor pe gaze de la Chișcani. Procedura de vânzare a fost aprobată în 2015, dar a fost stopată de acționari în 2020, printr-o decizie de suspendare. Suspendarea va înceta în octombrie 2021, așa că societatea va putea relua procedura de vânzare. Firma BUVOCA BV și-a exprimat intenția de a cumpăra grupurile pe gaze de la Chișcani atât în 2015, cât și în 2018, dar tranzacția nu a fost finalizată. CE Oltenia a cumpărat aceste grupuri în 2013, printr-o procedură de dare în plată, dar nu au fost puse niciodată în funcţiune, producând doar costuri.

Pandurul: Pasaj pe sub calea ferată din 9 Mai. Reprezentanții societății „Metroul” au fost marți la Târgu-Jiu, pentru a vedea locul în care va fi realizat pasajul pe sub calea ferată din zona 9 Mai. “La fața locului s-au purtat discuții cu reprezentanții municipalității, ai CFR, dar și cu deținătorii de utilități. Se lucrează la studiile ce stau la baza definitivării soluției tehnice”, a anunțat primarul din Târgu-Jiu, Marcel Romanescu. Urmează documentația și alocarea de fonduri. “Aceste pasaje sunt pe lista noastră de priorități și se vor concretiza în cel mai scurt timp”, a adăugat Romanescu.

Comment here