Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Manu Tomescu mobilizează minerii din CEO. Liderul sindical de la Termocentrala Rovinari merge în cariere pentru a le vorbi angajaților despre legea care reduce vârsta de pensionare cu 13 ani și care, așa cum a anunțat Casa Națională de Pensii Publice, nu se va aplica decât pentru viitor. Un viitor care, în condițiile decarbonării, nu mai aparține celor care lucrează în minerit și energie. Astfel, Manu Tomescu a fost la Cariera Roșia, la sfârșitul săptămânii trecute, urmând să facă turul și celorlalte unități ale CEO. ,,Am fost la Cariera Roșia pentru a vorbi cu colegii noștri care lucrează acolo, și pentru a-i conștientiza despre importanța și beneficiile Legii 197/2021, dar mai ales despre nedreptatea ce ni se face din cauza faptului că guvernanții țării nu vor să o aplice! Colegii din Cariera Roșia au înțeles că, indiferent de subunitatea în care muncim sau de sindicatul din care facem parte, avem obiective și interese comune și ne-au promis că avem toată susținerea lor în perioada ce va urma, iar pe această cale țin să le mulțumesc”a spus Tomescu.

Pandurul: Iordache, atac dur la guvernul Cîțu: Mă delimitez. Senatorul PNL Gorj, Ion Iordache, a lansat un atac dur la adresa propriului guvern. “Sunt profund întristat când văd că șansa de dezvoltare a României este aruncată la gunoi cu atâta imaturitate. Ei au primit cadou un Guvern, o majoritate parlamentară stabilă și o echipă liberală, unită în jurul unui program de guvernare. Au distrus tot iar blatul cu PSD a pus capacul”, a transmis senatorul de Gorj. Peste doar două săptămâni va fi ales președintele PNL, candidați fiind Ludovic Orban și Florin Cîțu. Șansele premierului par să fi scăzut după ce a provocat actuala criză guvernamentală. “Nu pot accepta să fiu asociat cu asemenea politică distructivă! Mie îmi place să construiesc, să am satisfacția lucrului bine făcut și să arăt oamenilor că se poate! Succesul, banii și funcțiile nu mi-au luat mințile cum văd că se întâmplă la unii dintre colegi! Guvernarea a eșuat, nu poți susține că economia duduie când prețurile au explodat iar la veniturile oamenilor nu s-a adăugat nimic. Un an pierdut!”, a fost concluzia senatorului PNL.

Gorjonline: Acționarii CEO: Dacă nu se aprobă planul de restructurare, compania intră în lichidare. Ultimele date oficiale despre planul de restructurare și decarbonare al CE Oltenia arată că, după modificarea documentului, Comisia Europeană a sugerat companiei energetice unele îmbunătățiri suplimentare și clarificări ale acțiunilor care vor fi întreprinse. În ultimele luni, reprezentanți ai Ministerului Energiei au avansat mai multe termene până la care Planul ar putea fi aprobat, ultima variantă fiind mai largă, adică ”în acest an”. De altfel, într-un document emis de către acționarii CE Oltenia, aceștia recunosc că, în cazul neaprobării Planului, compania energetică va intra în lichidare. Acționarii CEO au menționat în Raportul consolidat, publicat la finele lunii trecute, că în cazul în care ajutorul de restructurare nu va fi aprobat de către Comisia Europeană, ”aceasta va emite o decizie privind recuperarea sume acordate prin ajutorul de salvare cu titlu de ajutor de stat ilegal, compania urmând să intre în lichidare, cu grave efecte asupra securității energetice a României”.

Impact în Gorj: Un nou protest împotriva depozitului de gunoi. Localnicii din zona Slobozia susțin că în continuare se simte miros provenit de la groapa de gunoi, în ciuda investițiilor care s-au făcut pentru reducerea poluării. Aceștia au organizat vineri, 10 septembrie, un nou protest în fața Tribunalului Gorj. „Am venit să protestăm din nou să arătăm că nu putem să respirăm. Au făcut ce au făcut. Au băgat două țevi artificial, au făcut șapte poze și au convins prefectul și alte instituții că sunt în legalitate și exact ca în filmele cu proști, după trei săptămâni, dau un comunicat că nu le merge instalația pe care au făcut-o, pentru că nu le dă Aparegio apă. Mirosul este insuportabil. Își bat în continuare joc de cetățenii Sloboziei. Groapa de gunoi trebuie închisă. Nu mai amânați, dragilor conducători ai județului“, a spus unul dintre protestatari.

Comment here