Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Salariații CE Oltenia au fost mințiți de politicieni. Nu se pot pensiona în acest an. Ministerul Muncii și Casa Națională de Pensii le-au comunicat oficial minerilor care au protestat la Târgu Jiu că legea care a redus vârsta de pensionare la 52 de ani va fi aplicată doar celor care au muncit 25 de ani în condiții speciale, condiții de care beneficiază doar după 18 august 2021. Cu alte cuvinte, mai au de așteptat ani buni până să se pensioneze. Manu Tomescu, vicepreședinte al Sindicatului Energia Rovinari, a fost la discuțiile de la minister. “Ni s-a motivat că legea 197/2021 nu se poate aplica retroactiv decât prin completarea textului legii printr-o Ordonanță de Urgență cu specificația că vor fi asimilate în condiții speciale de muncă și perioadele lucrate înainte de publicarea legii în Monitorul Oficial”, a spus Tomescu.

Impact în Gorj: Contestația lui Maronidis a fost respinsă. Omul de afaceri rămâne în arest. Contestația omului de afaceri Laurențiu Maronidis împotriva măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 zile a fost respinsă de către Tribunalul Gorj. Acesta va rămâne în spatele gratiilor. Laurențiu Maronidis, care deține o piscină în municipiul Târgu Jiu, dar și un magazin și alte spații comerciale, a fost arestat preventiv în urmă cu o săptămână. El este acuzat de săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor. Tatăl uneia dintre minore lucrează la cabinetul parlamentar al deputatului Gheorghe Pecingină şi era prieten cu Laurenţiu Maronidis, astfel că venea frecvent cu fiica sa la piscină. Acesta a spus că omul de afaceri ar fi distribuit în mod intenţionat imaginile cu scenele de sex, care au fost înregistrate cu ajutorul unor camere de supraveghere.

Gorjonline: Corpul de Control al ministrului Educației, iar în Gorj! Trei licee vizate de verificări. Ministrul Educației și-a trimis, iar corpul de control la Gorj, în urma mai multor sesizări venite de la cadre didactice care au acuzat nereguli în aplicarea legii și a metodologiei în unitățile respective. Corpul de Control a poposit, inițial, la fostul Colegiu Tehnic Motru, acum liceu, unde s-au făcut mai multe reclamații legate de concediul dascălilor, ore neplătite și bursele pentru elevi. S-a acuzat și managementul defectuos al conducerii schimbate pe 1 septembrie. Se vehiculează că a doua instituție verificată de corpul de control este un liceu din Târgu-Jiu.

Sabotorii: Termocentralele din CE Oltenia, vizitate de investitori sud-coreeni. O delegaţie din Coreea de Sud a efectuat o vizită tehnică în România, în perioada 3-7 septembrie 2021.  Companiile vor să preia Termocentrala Mintia şi să investească aici 1,3 miliarde de dolari, unde ar urma să construiască o centrală pe gaze de 1.000 MW, fiind depusă în acest sens o ofertă neangajantă. Companiile sunt totodată interesante să participe şi la proiectele de centrale pe gaze şi la cele fotovoltaice care vor fi derulate de Complexul Energetic Oltenia. „Am mers la Complexul Energetic Oltenia, am vizitat toate termcentralele, dar şi terenuri de fotovoltaice. Locaţia era foarte bine pregătită, condiţiile erau suficient de bune şi, dacă venim cu tehnologia şi finanţare din Coreea, proiectul sigur va reuşi. Am vizitat toată zona, peisajele erau foarte frumoase şi după vizita va urma procedura pentru Mintia şi Oltenia”, a declarat, marţi, preşedintele BKB Energy, Siwoo Chung, la o conferinţă la Bucureşti.

Comment here