Revista Presei

Revista presei locale

Sabotorii: CE Oltenia pune în pericol viața angajaților. Pe excavatoarele miniere ale Complexului Energetic Oltenia se lucrează mult sub normativ. În mod normal ar trebui să fie programați 7 oameni pe schimb, dar abia se mai găsesc patru. Un salariat al companiei a sesizat această neregulă, care nu este de ieri, de azi. “La Cariera Roșia, conducerea sectorului 2 a comis o ilegalitate, punând în pericol viața angajaților. A programat pe excavatoarele 01 si 03 la serviciu 4 oameni și unul de pe la un atelier care nu vine niciodată și normal trebuia să fie 7 inși la schimbul de zi și 6 pe schimburi”, se arată în sesizarea însoțită de programarea pe luna septembrie. Conducerea companiei știe situația și ar putea face redistribuirea personalului.

Gorjonline: Pensionarii de la CEO, buni pentru firmele din Rovinari. Este opinia primarului din Rovinari, Robert Filip, care susține că firmele care deja există și cele care vor deschide hale de producție vor avea nevoie de personal, mai ales bine calificat. Firmele de recrutare pentru fabricile din Rovinari caută muncitori în multe comune învecinate și chiar în orașul Târgu Jiu. Prin urmare, forța de muncă bine calificată va fi la mare căutare, chiar dacă va fi vorba de pensionari care vor dori să lucreze în continuare și să câștige bani în plus în mediul privat.

Pandurul: Burlan vrea să țină în funcțiune toate cele patru termocentrale. Aproape jumătate din salariații termocentralelor CE Oltenia s-ar putea pensiona în acest an, pe legea care a redus vârsta la 52 de ani. Administrația Complexului Energetic Oltenia caută soluții pentru a menține în funcțiune toate cele patru termocentrale. “Am făcut simulări pe fiecare termocentrală, pe fiecare carieră în parte, am văzut care sunt impactate cel mai mult. Dorința noastră este să funcționăm cu toate termocentralele”, a spus Daniel Burlan, managerul CE Oltenia. Compania are două termocentrale în Gorj, la Rovinari și Turceni, și două în Dolj, la Ișalnița și Craiova. “Ar fi simplu să redistribuim personalul în două termocentrale și în carierele miniere aferente, dar dorința noastră este de a funcționa cu toate cele patru termocentrale”, a adăugat Burlan.

Impact în Gorj: Medicul Neață rămâne în arest preventiv. Medicul Gheorghe Neață, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, rămâne în arest preventiv, după Tribunalul Gorj a prelungit măsura pe o perioadă de 30 de zile. Procurorii au extins acuzațiile la adresa medicului, după ce și alte reclamații de luare de mită au apărut la adresa sa. Gheorghe Neață a fost arestat preventiv, după ce anchetatorii au prezentat probe concludente privind săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Rudele unor pacienți au depus plângere împotriva acestuia după ce bolnavii au fost operați de medicul chirurg, dar nu au supraviețuit. Mai mult decât atât, oamenii veneau la medic și se târguiau cu acesta pentru a-și primi șpaga înapoi. În urma percheziției care a avut loc în cabinetul medicului, a fost descoperită o sumă de 52.200 de lei, 3.400 de euro și 350 de lire sterline, băuturi alcoolice, cafea, țigări și parfumuri.

Gorjeanul: Inculpata Simona și reclamantul Francesco se întâlnesc, după ani, în fața judecătorului. Pe data de 8 septembrie, Simona Mărgăian, care se numește, de scurt timp, Tiriplică și Francesco Thiella se întâlnesc, pentru prima dată, în fața judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Gorj. Cei doi au această întâlnire la o distanță considerabilă de ultima întrevedere, în care procurorul de caz a încercat o intermediere a unei înțelegeri amiabile între părți, cu obligarea Simonei de a-i restitui fostului iubit, în vârstă acum de 76 de ani, jumătate din prejudiciul solicitat de Thiella, adică din 780.000 de euro, lucru refuzat de respectiva. Instanța se va pronunța în legătură cu rechizitoriul de 437 de pagini realizat de procurorul Andrei Cristian Onescu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, și începerea judecății de fond. Simona Mărgăian Tiriplică a fost trimisă în judecată pentru înșelăciune în formă continuată cu consecințe deosebit de grave și spălare de bani în formă continuată. Soțul și mama acesteia au fost scoși de sub urmărire penală, deși au fost acuzați de complicitate la înșelăciune în formă continuată cu consecințe deosebit de grave.

Comment here