Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Tânăr evadat din Penitenciarul Târgu-Jiu. Un deținut în vârstă de 21 de ani a evadat joi din Penitenciarul Târgu Jiu. Tânărul a fost condamnat la 2 ani și 6 luni pentru tâlhărie calificată și mai avea 2 luni până la eliberarea condiționată. Executa pedeapsa în regim deschis și era la muncă. Au fost instituite filtre pe mai multe drumuri din județ, fiind verificate toate mașinile. După câteva ore, tânărul a fost prins de agenți din cadrul Penitenciarului Târgu Jiu, pe o stradă din localitate și s-a ales cu un nou dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de evadare.

Gorjeanul: Concurs în Gorj: 147 de candidați pentru 17 posturi. Este bătaie pentru posturile scoase la concurs de Casa Județeană de Pensii Gorj. Au fost depuse nu mai puțin de 147 de dosare pentru cele 17 posturi vacante pe perioadă determinată, până la finalul anului 2022. Concurența este una acerbă pentru că nu se cere vechime în muncă, iar salariile sunt motivante. Personalul din casele județene de pensii va fi mărit cu 1.000 de posturi, pe o perioadă determinată, până la finalul anului 2022. Viitorii angajați vor avea de evaluat și introdus în sistemul informatic dosarele a milioane de pensionari. Salariul net este cuprins între 2.500 și 3.500 de lei, după cum anunța ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Impact în Gorj: Când va fi finalizat primul tronson din Calea Eroilor. Societatea care execută lucrările de modernizare a Căii Eroilor, strada din Târgu-Jiu care uneşte operele lui Constantin Brâncuşi, şi-a luat angajamentul să realizeze o porţiune de câteva zeci de metri până la jumătatea lunii octombrie. Este vorba de un tronson aflat între intersecţia cu strada Popa Şapcă şi fostul sediu al CITEX, acolo unde este organizarea de şantier. ”Tronsonul respectiv va trebui să cuprindă toate elementele principale, de la paviment, modul de aşezare, tipul de piatră, mobilierul, tipul de gărduleţ, stâlpii de iluminat, elemente care au fost avizate  care a fost avizat. Avem toate elementele, cum ar fi graficul de furnizarea pietrei, stâlpii de iluminat, pentru ca lucrarea să fie dusă la bun sfârşit“, a spus Raul Chiriac, directorul Direcţiei de Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.

Sabotorii.ro: Peste zece mii de români au reclamat facturile umflate. Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a primit în primele şase luni ale acestui an un număr de 10.600 de reclamaţii, din care 2.306 privind facturarea energiei electrice şi a gazelor naturale. Din totalul de reclamaţii care vizează modul de facturare, 59% au fost transmise spre soluţionare furnizorilor care au emis facturile respective, aceştia procedând la stornarea facturilor reclamate şi la regularizarea plăţilor, acolo unde s-a impus. Diferenţa de 41% reclamaţii au fost soluţionate direct de către ANRE, prin formularea unor răspunsuri, cu comunicarea prevederilor legale aplicabile şi/sau în baza datelor. Furnizorul de electricitate pe numele căruia au fost formulate cele mai multe plângeri, respectiv 715, este Enel Energie Muntenia, urmat de Enel Energie, cu 389 de reclamaţii, Electrica Furnizare – 363, E.ON Energie România – 145 şi Hidroelectrica – 134 de reclamaţii. În privinţa gazelor naturale, cele mai multe nemulţumiri au fost la adresa Engie România – 93, E.ON Energie – 74, Enel Energie – 51, Premier Energy – 43 şi Enel Energie Muntenia – 38 de plângeri.

Gorjonline: Romanescu vs. Rotaru, faza de recurs. Pe data de 29 septembrie, primarul Marcel Romanescu și fostul director al Direcției Publice de Patrimoniu, din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, își dau întâlnire la Curtea de Apel Craiova. Aici se va judeca cererea de recurs a edilului municipiului împotriva sentinței din luna mai a Tribunalului Gorj, care îi dădea câștig de cauză lui Rotaru, fost candidat la fotoliul de primar al municipiului. Dacă obține o nouă sentință favorabilă, Marian Rotaru revine pe postul de director la Primăria Târgu Jiu. Acesta a fost dat afară din primărie în anul 2018, în urma mai multor scandaluri care au culminat cu o imagine care îl înfățișa pe Marian Rotaru, în biroul său de la primărie, în timp ce o femeie de serviciu îi făcea pedichiura.

Comment here