Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Polițiștii au căutat droguri, la proprietățile lui Marocanu. 30 de zile de arest pentru afaceristul care a întreținut relații sexuale cu două minore! Mama unei fete, în șoc emoțional. Magistrații Judecătoriei Târgu-Jiu au admis, marți, propunerea de arestare preventivă formulată de procurori și au dispus arestarea pentru 30 de zile a omului de afaceri Laurențiu Maronidis (47 de ani), zis ”Marocanu”. Acesta este acuzat de comiterea infracțiunii de act sexual cu un minor, iar procurorii i-au probat cel puțin șase fapte, pe baza imaginilor filmate de una dintre minore, dar și de pe camerele de supraveghere ale piscinei Elegance Beach, deținută de acesta în Târgu-Jiu. Organele judiciare au efectuat marți, după-amiaza, percheziții la casa din Târgu-Jiu a afaceristului (fostul magazin Lau&Laura), precum și la complexul de agrement unde acesta le-a abuzat pe cele două minore. Șocant este că, în rândurile polițiștilor se știa ce face Marocanu, însă șefii acestora n-au fost interesați de această speță, susțin surse din IPJ.

Impact în Gorj: Ce rol are CEO în explozia prețurilor la energia electrică. Dumitru Pârvulescu, preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), consideră că CEO are un rol major în dictarea prețurilor la energia electrică. CEO produce energie electrica scumpă, deoarece trebuie să achite un certificat de CO2 pentru poluare pentru fiecare megawat produs de termocentrale, iar acesta a ajuns să coste 60 de euro. Astfel, ceilalţi producători, susţine acesta, îşi stabilesc preţurile în funcţie de CEO, pentru că vor să îşi maximizeze profiturile, deşi preţul cu care produc energia electrică este mult mai mic şi nu fluctuează. Liderul de sindicat consideră că un alt motiv al creşterii preţurilor îl reprezintă informaţiile care circulă legate de încetarea producţiei de energie electrică pe bază de cărbune.

Pandurul: Ce spune Rușeț despre banii dați de CEO pentru consultanță. Complexul Energetic Oltenia va plăti circa un milion de euro unei firme care să aleagă partenerii cu care compania din Gorj va înființa societăți mixte, prin care mai departe să acceseze fonduri pentru a realiza grupurile pe gaze și parcurile fotovoltaice prevăzute în planul de restructurare. “Este vorba de o firmă de consultanță care să facă analiză privind eventualele asocieri pe care Complexul Energetic Oltenia să le facă în aceste noi societăți mixte”, a explicat la Gorj TV Ion Rușeț, consilier al Directoratului. Licitația a fost câștigată de o asociere de firme care are ca lider PricewaterhouseCoopers Management Consultants și din care mai fac parte Global Industrial Consult, PricewaterhouseCoopers Tax Services și D&B David si Baias. Primele două firme au lucrat și la planul de restructurare a CE Oltenia, care nu a fost aprobat încă de Comisia Europeană.

Gorjeanul: Două săptămâni de restricții la Telești. Fără nunți și petreceri. Activitatea în baruri și discoteci. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Gorj a dispus primele măsuri anti-Covid în comuna Telești, unde rata de infectare cu noul coronavirus a sărit peste pragul de 3 la mia de locuitori. Restricțiile sunt valabile timp de două săptămâni, până pe data de 13 septembrie, ora 24.00. În acest timp nu se mai pot face nunți și petreceri, iar barurile, cafenele și restaurantele au fost închise. Comuna Telești a intrat în scenariul roșu, din cauza unui focar de Covid-19 apărut de la o persoană care a participat la o nuntă în localitate.

Comment here