Revista Presei

Revista presei locale

Sabotorii: Răspunsul primit de sindicatele din minerit de la Casa de Pensii. Federația Energetica a obținut de la Casa de Pensii Mehedinți un răspuns scris legat de modul de aplicare a legii care reglementează ieșirea la pensie a minerilor și energeticienilor la 52 de ani. Un răspuns foarte tehnic, din care rezultă clar că salariații vor fi încadrați din 18 august 2021 în condiții speciale, cu plata contribuțiilor aferente.

Gorjonline: Afaceristul acuzat că a întreținut relații sexuale cu două minore, REȚINUT de polițiști. Omul de afaceri Laurențiu Maronidis, în vârstă de 47 de ani, a fost reținut, luni, de către polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Gorj, pentru comiterea infracțiunii de act sexual cu un minor. Afaceristul este acuzat că a întreținut, de mai multe ori, relații sexuale cu două minore, în vârstă de 15 ani. Dosarul se află în cercetare și la ofițerii de poliției judiciară din cadrul Serviciului de Combaterea Criminalității Organizate Gorj, cu competenţă în combaterea infracţiunilor de criminalitate organizată, întrucât, după cum susțin mai mulți tineri din cercul de prieteni ai minorei, afaceristul le-ar fi pus vodkă și droguri în băuturile răcoritoare.

Pandurul: Nu a fost doar distracție. Urmează licențierea aerodromului din Stănești. “Evenimentul de la Stănești a pus Gorjul pe harta aviației românești”, susține senatorul PNL Gorj, Ion Iordache, care i-a transmis felicitări lui Iulian Popescu, cel care a venit cu ideea organizării unui spectacol aviatic pe fostul aerodrom din localitate. Ion Iordache a spus că urmează licențierea aerodromului. “Am susținut acest proiect pentru că trebuie să scoatem Gorjul din izolare cât mai repede! Gorj Aero Show este un început, munca pentru licențierea aerodromului abia acum începe și am convingerea că, urmând același drum, vom avea și alte piste licențiate în Gorj”, a comunicat senatorul.

Impact în Gorj: Reabilitarea clădirii Colegiului Național „Spiru Haret“, bate pasul pe loc. O parte dintre elevii de la Colegiul Național „Spiru Haret“ din Târgu-Jiu vor începe școala în clădirea unei școli, deoarece lucrările de reabilitare a unității de învățământ trenează și nu vor fi finalizate. Modernizarea clădirii, care este monument istoric, a început în luna februarie a anului 2020. ”Există școli celebre, cum este Colegiul Național „Spiru Haret“, care încă își desfășoară activitatea cu jumătatea de efectiv de elevi la Școala Gimnazială „Pompiliu Marcea“, deoarece, fiind vorba și de o clădire monument istoric, procesul de reabilitare este mai anevoios dar care se produce foarte bine. Mi se pare grozav ce s-a întâmplat până acum acolo“ a declarat Dana Constantinescu, inspector școlar general. Potrivit reprezentanților Primăriei Târgu-Jiu, lucrările au ca termen de finalizare începutul anului viitor.

Gorjeanul: E OFICIAL: CE Oltenia angajează consultanți pentru selecția investitorilor, cu un milion de euro. Acționarii CE Oltenia au aprobat, în data de 26 august, achiziția de servicii specializate de consultanță și asistență juridică, financiară și fiscală la tranzacție în vederea organizării procesului de selecție a investitorilor cu care societatea va dezvolta parteneriate și va înființa societăți mixte pentru a realiza investiții în parcuri fotovoltaice și grupuri pe gaze. Valoarea contractului este de 4.748.784 RON, adică aproape un milion de euro. Acționarii au aprobat și demararea operațiunii de divizare simetrică a CE Oltenia prin transmiterea părții din patrimoniu aferente Sucursalei Electrocentrale Craiova II unei noi societăți care urmează să fie constituită.

Comment here