Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Directoratul CEO, aviz de la AGA să recupereze sume uriașe de la doi foști directori. Directoratul Complexului Energetic Oltenia a primit aviz de la Adunarea Generală a Acționarilor companiei să recupereze sume uriașe de la doi foști directori. Este vorba de inițierea unei acțiuni în răspundere împotriva lui Mircea Grigorescu pentru recuperarea sumei de 2,8 milioane de lei. Directorul respectiv a fost responsabil cu urmărirea și derularea a două contracte din 2005. În acest sens a avut loc și un control al Curții de Conturi și o decizie care obligă Complexul Energetic Oltenia să recupereze banii respectivi. Decizia a fost dată în anul 2015. Acționarii companiei au decis și ca Directoratul să promoveze încă o acțiune în răspundere pentru recuperarea sumei de 657.000 de lei, reprezentând contravaloarea de înlocuire a cantității de aproape 284.000 de tone de păcură, constatată ca diferență în minus în gestiune în urma unui inventar la SE Turceni. În acest sens există o decizie a Curții de Conturi, încă din anul 2015. Acțiunea se va face, în instanță, împotriva lui Vlăduț Virgil Paliu, fost șef Secție Concasări.

Pandurul: Cum s-a rezolvat la Rovinari problema calității apei. Primarul din Rovinari, Robert Filip, a explicat la o emisiune cum a rezolvat problema calității apei în localitate. „După ce am predat rețeaua la Aparegio am mai avut ceva probleme, după ce au constatat dumnealor că este în regulă să mai dea apă din puțuri. Le-am sigilat puțurile, le-am luat înapoi și astăzi avem apă doar din Izverna“, a spus Robert Filip. Filip a criticat faptul că autoritățile din Gorj nu au făcut demersuri pentru alimentarea întregului județ cu apă de munte, în timp ce spre Dolj se face o a doua conductă care să alimenteze localitățile din județul vecin cu apă de Izverna.

Sabotorii: Acționarii CEO au aprobat divizarea societății. Adunarea Generală Extraordinară a Complexului Energetic Oltenia a aprobat în ședința din 26 august începerea operațiunilor privind divizarea societății. Partea care ține de Sucursala Electrocentrale Craiova II va fi separată de Complexul Energetic Oltenia. Ulterior, noua societate ar putea fuziona cu termoficarea din Craiova, în vederea asigurării în continuare a agentului termic. CET Craiova 2 este una dintre cele patru centrale ale Complexului Energetic Oltenia, alături de Rovinari, Turceni și Ișalnița. Unitatea de producție dispune de două grupuri de 150 MW, în cogenerare, și două CAF (cazan apă fierbinte), cu capacitate de câte 100 Gcal/oră, cu care asigură agentul termic ce alimentează sistemul centralizat de termoficare al Craiovei. Externalizarea sucursalei este inclusă în planul de restructurare al CEO.

Gorjeanul: Peste 8000 de persoane, prezente la show-ul aviatic de la Stănești. Peste 8000 de persoane vaccinate sau cu test PCR și alte câteva sute care au privit de la distanță evenimentul, s-au adunat în apropiere de Târgu-Jiu, la Stănești, și au admirat aeronavele Armatei Române, care au zburat la joasă înălțime. Baloanele cu aer cald au făcut și ele parte din eveniment și au stârnit interesul participanților. Întreg spectacolul de pe cer a fost dedicat lui Vasile Craiu, maestru al aviației românești în timpul Primului Război Mondial, de la moartea căruia s-au împlinit 103 ani. Organizatorii au folosit un câmp care, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a devenit aerodrom.

Comment here