Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Promovări marca PNL: A fost numit director la liceu, deși a emis zeci de diplome fără a avea acreditare. Numirea unui nou director la liceul din Bustuchin a agitat apele în comună. Vasile Spiridon, desemnat de Inspectoratul Școlar Județean Gorj să conducă unitatea de învățământ, nu este agreat de autoritățile locale din cauza colaborării dificile din trecut. Nemulțumirea primarului Ion Ciocea a culminat în momentul în care la primărie a ajuns o scrisoare prin care i se aduce la cunoștință că, în perioada în care noul director a mai fost la conducerea unității de învățământ, a emis mai multe diplome neacreditate. Vasile Spiridon a fost din nou numit de Inspectoratul Școlar Județean să conducă liceul din Bustuchin, după câteva luni de pauză. Acesta a mai fost la cârma unității de învățământ în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2021 și acum ies la iveală nereguli făcute atunci.

Gorjeanul: Consilierul de la ,,apă-canal” care conduce CEO, reprezentantul statului în ANCPI și Engie. Anturajul politic, funcția din partid și conjunctura politică contează mult mai mult decât orice diplomă, competențe profesionale sau studii postuniversitare. Asta poate fi și explicația ascensiunii unui consilier tehnic de la o societate de apă – canal, în poziții cheie din două companii la care statul român este acționar și în conducerea unei agenții a aceluiași stat. Alexandru Marcoci este un tânăr de 37 de ani din județul vecin Mehedinți, consilier tehnic la societatea de apă-canal Secom SA. Acesta deține funcția de vicepreședinte PNL Mehedinți și a fost ales consilier județean, din partea liberalilor, în Consiliul Județean Mehedinți. Apropierea de ministrul Virgil Popescu l-a propulsat însă pe Alexandru Marcoci acolo unde nici nu visa vreodată. Mai întâi, în februarie, anul trecut, pe când Virgil Popescu era ministrul Economiei, Marcoci a ajuns în Consiliul de Administrație al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, ca și reprezentant al Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Din această poziție a câștigat în jur de 55.000 de lei, anul trecut. Ulterior, tânărul liberal mehedințean a fost propulsat și în Consiliul de Administrație al Engie Romania, la care statul român deține 37%, prin Ministerul Energiei, de unde a mai câștigat 14.000 de lei. Marcoci este cunoscut gorjenilor de când a fost numit ca membru în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, unde a avut o indemnizație de 8.300 de lei, lunar. Din luna iunie este președinte al CS-ului CE Oltenia.

Impact în Gorj: Energia se vinde ca pâinea caldă. CEO a vândut energie electrică la prețuri record. Complexul Energetic Oltenia (CEO), unul dintre marii producători de energie electrică din România, a reușit să vândă pachete de energie electrică pe piața contractelor bilaterale la prețuri record. CEO a scos la vânzare în total 50 MW putere orară, împărțiți în 7 pachete, deci în total aproape 108.000 MWh și a găsit imediat cumpărător. Electrica Furnizare, unul dintre marii furnizori de energie electrică din țară, a cumpărat toate pachetele. Tranzacțiile s-au făcut la prețurile de 560-561 lei/MWh – cerute de CEO și plătite de Electrica. În acest an este prima dată când se vinde energie cu livrare în 2022 la prețul de 560 de lei/MWh.

Gorjonline: Continuă activitățile de extindere a celei mai mari cariere din CEO. Cariera Roșia este printre puținele cariere care își vor continua activitatea în anii următori și până la închiderea ultimelor grupuri pe bază de lignit. Cariera Roșia este una din cele mai mari din țară și deservește Sucursala Electrocentrale de la Rovinari. Au fost realizate toate documentațiile pentru extinderea fronturilor de lucru, mai ales că o perioadă extinderea subunității miniere a fost blocată de o decizie a instanței de judecată. Conform planului de restructurare și decarbonare a Complexului Energetic Oltenia, la Termocentrala Rovinari vor rămâne, după 2026, două grupuri în rezervă, iar acestea vor fi deservite de UMC Roșia.

Comment here