Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Cum au fost trimiși la plimbare doi medici de la SAJ, deși e criză de cadre! Decizii cel puțin controversate luate la nivelul conducerii Serviciului de Ambulanță Județean Gorj. Managerul actual se plânge la fel ca și penultimul, că este o criză de medici la Ambulanța Gorj și că la concursurile organizate nu s-a prezentat nimeni. Cu toate acestea, nu mai puțin de patru cadre medicale au plecat în ultima perioadă de la Serviciul de Ambulanță Județean Gorj. Este vorba despre două doctorițe și două asistente medicale. Nimeni nu înțelege care ar fi motivele pentru care cadrele medicale au fost lăsate să plece din instituție, în momentul în care se caută soluții pentru atragerea de cadre calificate și cu experiență.

Sabotorii: 17 angajări la Casa de Pensii Gorj. Casele Teritoriale de Pensii vor să angajeze circa 1.000 de persoane care să se ocupe de evaluarea dosarelor de pensii şi pe care să le plătească cu puţin peste 4.000 de lei lunar. Dintre acestea, 17 angajări vor fi la Gorj. Este vorba despre 13 posturi de consilier debutant și patru posturi de referent debutant. Posturile sunt pe perioadă determinată, până la finalul anului viitor. Guvernul estimează că angajarea celor 1.000 de oameni, pe o perioadă de 13 luni, pentru a evalua dosarele de pensie, va costa peste 86 de milioane de lei. Evaluarea celor aproximativ 5 milioane de dosare de pensie a început în februarie 2021 şi se referă la veniturile brute realizate până la 1 aprilie 2001, pentru care s-au calculat contribuții de asigurări sociale. Doar un milion de dosare sunt digitale, dar incomplete, iar celelalte patru milioane de dosare sunt fie în arhive fizice, fie în baze de date depăşite.

Pandurul: Dosarul fiului atârnă greu. Judecătoarea Dafinescu a cerut transferul la Tribunalul Gorj. Elena Dafinescu, președinta Judecătoriei Novaci, nu mai vrea să continue activitatea la această instanță și a solicitat transferul la Tribunalul Gorj. Decizia vine după ce fiul judecătoarei a fost trimis în judecată pentru că a accidentat mortal o femeie și a fugit de la locul accidentului. Elena Dafinescu a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să profeseze la Tribunalul Gorj, la încetarea mandatului în funcția de conducere de la Novaci. În susținerea cererii, Dafinescu a arătat că are o vechime de peste 20 de ani în magistratură, gradul profesional de tribunal și dorește „să-și valorifice experiența dobândită ca judecător”. Elena Dafinescu a venit la Novaci prin transfer de la Tribunalul Vâlcea, fiind numită în fruntea instanței gorjene pentru o perioadă de trei ani, începând cu data de 1 ianuarie 2019. Luna trecută, Secția de judecători a CSM a admis, în principiu, cererea Elenei Dafinescu de continuare a activității la Tribunalul Gorj, începând cu data de 04.01.2022.

Gorjeanul: A căzut mort în curte, secerat de Covid! Brutăria din Bălești, unde lucra decedatul, închisă de DSP. Un bărbat de 37 de ani, care lucra la o brutărie din Bălești, a murit în curtea casei sale din Târgu-Jiu din cauza insuficienței respiratorii. Necropsia făcută după deces a stabilit că mortul avusese Covid-19, virusul afectându-i ambii plămâni. Practic, tânărul trăise în ultimele zile respirând doar cu o jumătate de plămân. Constatarea legiștilor a fost confirmată și de Institutul ”Mina Minovici”, documentul impunând DSP închiderea brutăriei din Bălești, la care o altă salariată a fost confirmată cu boala, femeia fiind internată în Secția de Boli Infecțioase a SJU Târgu-Jiu.

Comment here