Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Daniel Burlan (CEO): Este cărbune! Grupurile energetice 3 și 6 de la Termocentrala Rovinari au fost puse în funcțiune ieri, urmând ca miercuri să fie funcțional și grupul 4, a declarat președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan. Întrebat dacă oprirea termocentralei, din cauza unor defecțiuni majore și a unei reparații planificate, a adus pagube Complexului Energetic Oltenia, acesta a răspuns că va face o evaluare a situației. Întrebat dacă au existat probleme legate de lipsa cărbunelui, așa cum au semnalat oameni care lucrează în termocentrala de la Rovinari și care au declarat că grupul a fost oprit pentru că lignitul era puțin și prost, Daniel Burlan a precizat: ,,Nu este adevărat, cărbune a fost, în stocuri, azi, (ieri, n.red.) sunt 80.000 de tone, Roșia are 60 de mii, dar a fost limitată, nu putea să livreze pentru Termocentrala Rovinari… aceste evenimente se întâmplă”.

Pandurul: Cine sunt noii directori de școli și licee. Surprize. Inspectoratul Școlar Județean Gorj nu a publicat încă lista cu noii directori de licee și școli, deși procedurile s-au încheiat de câteva zile. Sunt peste 150 de posturi de conducere, directorii fiind numiți prin detașare, până la organizarea concursurilor programate să înceapă în această toamnă. Potrivit surselor Pandurul, în mare parte au fost validați în funcții aceiași directori, dar sunt și câteva nume noi. Astfel, Justin Paralescu a fost înlocuit de la conducerea Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu, locul său fiind ocupat de Minodora Paliu Murgan, profesor de limba franceză. Conducere nouă ar fi și la Liceul Auto din Târgu Jiu, unde au avut loc mai multe scandaluri în ultimul timp. Director „plin” ar fi Loredana Brujan Marinescu, iar postul de adjunct a ajuns la profesorul de sport Sorin Răduțoiu. Marius Badea a rămas director la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Târgu-Jiu, fiind schimbat doar adjunctul – Mihai Maricoiu, profesor de sport.

Gorjonline: Începe proiectarea la parcul de agrement de 5 milioane de euro din Baia de Fier. A fost atribuit contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor la obiectivul ”Dezvoltarea infrastructurii turistice și de agrement în stațiunea Baia de Fier”. Contractul are o valoare de 13,4 milioane de lei. Bugetul total este însă de 5 milioane de euro. Aici, va fi amenajat un parc uriaș de agrement: alei pietonale de 7.5 kilometri, piste de biciclete tot de 7,5 kilometri. Proiectul va include și servicii de promovare turistică și de marketing. Parcul de agrement va pune în valoare zona Peșterii Muierilor, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din județul Gorj, dar va fi legat și de Transalpina, un alt obiectiv căutat de turiști.

Sabotorii: Salariat Aparegio, amenințat după ce s-a opus umflării facturilor. “Dacă nu faci, dispari”. “Sabotorii” continuă să prezinte înregistrări audio de la societatea de apă – canal Aparegio Gorj SA, acolo unde salariații au fost obligați de șefi să umfle facturile clienților. Cei care s-au opus au fost amenințați. “Rețineți un lucru, dacă nu iasă producția, nu mă interesează, vreau să încercăm să o aducem la zi. Când eu ți-am spus ție să faci un lucru, că știu eu, dar încerc să o aduc la zi, da?”, spunea șeful operațiunii de furt din buzunarele clienților. Un salariat a încercat să comenteze, dar șeful i-a închis rapid gura. “Dacă nu faci, dispari. Știi ce ești pe fișa postului? Lăcătuș. Te pun să desfunzi toată ziua la canale. Știi ceva? Să desfunzi toată ziua la canale, dar din altceva, ca să îți faci meseria de lăcătuș. Să pui scări la canale, aia te pun în fiecare zi să faci” spune șeful. “Da, mă duc”, se aude, pe înregistrare, salariatul amenințat.

Comment here