Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Proteste împotriva inspectorilor sociali din CEO. Unul dintre sindicatele din Complexul Energetic Oltenia le-a pus gând rău marilor lideri de federații și organizații sindicale. Este vorba de Sindicatul Solidaritatea 2013 de la Cariera Lupoaia. Președintele Nicu Bunoaica a declarat că protestele vor avea loc între orele 10:00 și 12:00, în fața sediului Complexului Energetic Oltenia, fiind îndreptate împotriva inspectorilor sociali. Bunoaica dorește ca posturile respective, ocupate de liderii marilor sindicate să fie desființate, iar sindicaliștii să fie trimiși în producție, pe alte locuri de muncă.

Pandurul: Iordache: În mediul rural, prioritățile vor fi apă, canal, gaze și infrastructură rutieră. Senatorul PNL Gorj, Ion Iordache, a participat, vineri, la întâlnirea primarilor din județ cu Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila. Principalele teme de discuție au fost noul program național de investiții “Anghel Saligny” și finalizarea PNDL. “Așa cum am tot spus, este important să fim pregătiți să accesăm cât mai multe linii de finanțare, în fiecare localitate. În perioada următoare, în mediul rural, prioritățile vor fi apă, canal, gaze și infrastructură rutieră. Voi asigura sprijin în elaborarea proiectelor oricărui primar gorjean care are nevoie de ajutor pentru că este vital să nu pierdem niciun ban care ar putea ajunge în Gorj!”, a notat, pe pagina de socializare, Ion Iordache.

Gorjeanul: Concursul pentru postul de arhivist la SGA Gorj, cu final așteptat! Nevasta liderului de sindicat, angajată la stat. Andreea Elena Arjocu, soția liderului de sindicat din cadrul Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj, a obținut postul de arhivist scos la concurs de A.N Apele Române – Administrația Bazinală de Apă Jiu. Deși nevasta lui Arjocu a avut concurență pe post, aceasta a obținut cel mai mare punctaj, atât la proba scrisă, cât și la cea de interviu. Contracandidata soției lui Marius Arjocu a contestat rezultatul obținut la una dintre probe, dar comisia de concurs i-a micșorat punctajul, nu i l-a crescut. Cotidianul Gorjeanul a relatat că postul vacantat de SGA Gorj, cel al salariatului decedat după vaccinul cu AstraZeneca, este pregătit pentru nevasta lui Marius Arjocu.

Sabotorii: Pîrvulescu spune că pensia va fi mai mare ca salariul. Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, susține că aproape toți salariații CE Oltenia care au 52 de ani și lucrează în producție vor îndeplini condițiile de pensionare, dacă noua lege va fi interpretată în favoarea salariatului. “Dacă legea se aplică în favoarea salariatului, majoritatea colegilor care au 52 de ani și 30 de ani în aceste activități, o să aibă la calculul pensiei numitorul 25. (…) Nu cred că va mai sta nimeni, atâta vreme cât pensia va fi mai mare decât salariul”, a spus Pîrvulescu la o emisiune. Acesta crede că, după miile de pensionări din următorul an, compania va trece prin situații în care va dori să pornească grupuri energetice, dar nu va avea personal.

Gorjonline: Proiectele majore ale Târgu Jiului, prezentate de Romanescu ministrului Attila. Cseke Attila-Zoltán, ministrul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, a ajuns vineri la Târgu-Jiu unde a participat la o întâlnire de lucru cu primarii din județ. Marcel Romanescu, primarul din Târgu-Jiu nu a ratat ocazia de a-și expune marile proiecte pentru care așteaptă obținerea de finanțare. Este vorba despre proiecte din domenii esențiale de infrastructură locală, dar și despre lucrări pentru canalizare și alimentare cu apă, alimentare cu gaze naturale și infrastructură rutieră. Edilul l-a însoțit pe ministrul Dezvoltării într-o vizită la liceele de renume din Târgu-Jiu, la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” și Colegiul Național ”Spiru Haret”.

Comment here