Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Firme din Israel, interesate să retehnologizeze CEO și CEH. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că a avut o întâlnire cu ambasadorul Israelului la București, acesta arătându-se deschis unor cooperări între cele două state, mai ales în zona energetică. Firme din Israel ar fi interesate să investească în retehnologizarea Complexului Energetic Oltenia și Complexului Energetic Hunedoara. ”Vom păstra legătura pentru discuții ulterioare, care să se concretizeze în proiecte de dezvoltare în domeniul gazelor naturale, pentru întărirea securității cibernetice a sistemului energetic și în energie regenerabilă. Pe de altă parte, E.S. David Saranga a transmis că există companii israeliene interesate să participe în procesul de retehnologizare a termocentralelor pe cărbune, de la CEH și CEO”, a fost mesajul ministrului.

Impact în Gorj: Consilier local din Rovinari, cercetat în mai multe dosare penale pentru agresiune împotriva soției sale. Narcis Bădoiu este anchetat penal pentru că și-a lovit și amenințat soția cu care se află în divorț. Femeia a participat la emisiunea „Acces Direct“ de la Antena 1 împreună cu mama ei și a povestit viața de coșmar pe care a dus-o. Mai mult decât atât, bărbatul i-ar fi luat copilul într-o vizită și nu l-a mai adus la domiciliu, deși minorul a fost dat de instanța de judecată în grija mamei. Femeia are certificat medico-legal și a depus 14 plângeri împotriva soțului. „Are relații atât de mari și nu se face nimic. Dacă poliția și-ar fi făcut treaba atunci nu am mai fi suferit așa de mult“, a spus femeia.

Gorjonline: Cristi Aldescu, atac prin alunecare la managerul interimar al SAJ Gorj. Președintele Sindicatului „Ambulanța” Gorj, Cristi Aldescu, a lansat un atac dur la adresa managerului interimar al Serviciului de Ambulanță Județean Gorj, Traian Constantinescu. Potrivit lui Cristi Aldescu, în cele patru luni de la instalarea în funcție, managerul interimar nu numai că nu a făcut mare lucru, dar problemele s-au accentuat. Personalul care face activitate de teren nu beneficiază de aer condiționat în spațiile de așteptate, spre deosebire de personalul TESA. În opinia sindicalistului, se stă în continuare prost și legat de cursurile de perfecționare. Nici problema echipamentului de lucru nu este rezolvată. În continuare SAJ Gorj funcționează cu numai 4 medici și fără niciun medic la substații, a mai declarat Cristi Aldescu, președintele Sindicatului „Ambulanța” Gorj.

Sabotorii: Consilieri județeni noi în Gorj. Pro România a decis să îl susțină pe Vasile Ratcu pentru intrarea în Consiliul Județean Gorj, pe locul rămas vacant prin demisia lui Mihai Prunariu. Înaintea lui Ratcu pe lista de supleanți mai erau două persoane, Ion Ciocea și Raluca Sarcină. Ciocea este însă primar la Bustuchin, astfel că nu putea ocupa locul de consilier județean, iar Raluca Sarcină este consilier personal al viceprimarului din Târgu Jiu, Gabriel Coica, astfel că s-a retras de pe lista de consilieri. Și PNL va avea un nou consilier județean, pe Mihai Olaru, care intră pe locul rămas vacant după demisia lui Alexandru Hortopan.

Pandurul: Locuitorii din mai multe comune primesc apă la program. În plină pandemie, dar și în vreme de caniculă, localnicii din mai multe comune din Gorj primesc apă cu porția. Pentru a nu rămâne fără apă în plină vară, autoritățile locale împreună cu cei din conducerea Aparegio au luat decizia ca apa să fie la program. Comuna Peștișani se numără printre localitățile unde este raționalizat consumul de apă. Primarul este supărat pe localnicii care nu au înțeles că nu pot risipi apa în perioadă de secetă pentru udatul grădinilor. Probleme cu apa sunt și în alte comune din județul Gorj, cum ar fi Dănești, Scoarța, Runcu, Țicleni, dar și în zona montană Rânca.

Comment here