Revista Presei

Revista presei locale

Gorjonline: Cumetria Pro România! De la firma de termopane, în Consiliul Județean, pe filiera scurtă Teodorescu – Ponta. Vasile Ratcu este propunerea organizației județene a ProRomânia pentru a ocupa locul de consilier județean rămas vacant, după demisia lui Mihai Prunariu, mandatul său urmând să fie validat peste numai câteva zile, pe 11 august, de Tribunalul Gorj, când judecătorii vor constata și încetarea mandatului fostului președinte demisionar. După ce a eșuat în afaceri și Zonecar Top SRL, firma pe care o administra, a fost radiată, Ratcu a intrat în rândul șomerilor aproape doi ani, iar de ceva vreme e angajat al unei firme de termopane din Drăguțești. La finele lunii martie a.c, majoritatea PNL-ProRomânia din Consiliul Local Târgu-Jiu a mandatat AGA a Transloc SA să-l numească pe Vasile Ratcu în Consiliul de Administrație al societății de transport public. Potrivit unor informații, mandatul lui Ratcu nu a fost validat însă de Registrul Comerțului din cauza unui cazier fiscal cu care s-a ales, cel mai probabil, în urma falimentului firmei sale, așa că a rămas tot la firma de termopane.

Impact în Gorj: Trei grupuri energetice în rezervă la CEO din anul 2026. O serie de informații au apărut în presa națională cu privire prevederile noului plan de restructurare al Complexului Energetic Oltenia, care a fost trimis la Comisia Europeană. Astfel, începând din 2026, la Complexul Energetic Oltenia, principalul producător de energie electrică din cărbune din România, vor mai rămâne doar trei grupuri pe lignit în rezervă, potrivit unor surse din sistemul energetic. „Planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia prevede investiții în fotovoltaic și gaz. După 2026, anul până la care se întinde planul de restructurare, se prevăd capacități de rezervă pe lignit,  aflate la dispoziția dispecerului, care vor funcționa în baza unui mecanism dedicat”, potrivit surselor publicației e-nergia.ro.

Pandurul: Pandurii vrea să recupereze prin negociere banii de la CEO. Pandurii a intrat, la finalul anului 2016, în insolvenţă, pentru că nu a mai putut plăti datoriile făcute de conducerea clubului din acea perioadă. Clubul avea de plătit jucătorii cu contracte foarte mari dar şi salariaţi detaşaţi din minerit, cu salariile din perioada respectivă de la CEO, iar acum vrea să recupereze acei bani. Pandurii Târgu-Jiu a descoperit recent că s-au plătit de către club un număr de 35 de salariaţi ai CEO în perioada 2014 – 2016. „Aceşti bani trebuie recuperaţi de undeva, fiindcă au fost plătiţi din fondurile clubului. Oamenii care au fost detaşaţi la club sunt nevinovaţi, chiar dacă n-au făcut activitate în folosul clubului sau pentru ce avea în statut clubul Pandurii. Aceşti bani pot fi recuperaţi de la cei care au dispus ca aceşti oameni să primească banii de la Pandurii, şi sperăm să îi recuperăm pe cale de negociere, pentru că faptele sunt evidente. E clar că oamenii care au înfăptuit actul respectiv l-au făcut în baza unor hotărâri. Dacă nu se va putea pe cale de negociere vom înainta acţiuni în justiţie”, a spus principalul creditor al clubului, Marin Condescu, cel care a reuşit să câştige şi procesele cu asociaţii clubului.

Gorjeanul: Vestele Galbene, la Târgu-Jiu: România nu este o rezervație naturală pentru prinți britanici și luxemburghezi! Liderul sindical Nicu Bunoaica și colegii săi, angajați ai CEO, s-au întâlnit cu reprezentanții Asociației franceze Vestele Galbene, luni după-amiază, la o terasă din Târgu-Jiu. Yannick Caroff a venit la Târgu-Jiu special să se întâlnească cu sindicaliștii de aici, fiind însoțit de Alexandra Bellea-Noury, care a fost și translatorul întâlnirii. ”Vestele galbene din Oltenia, oameni extraordinari, solidari și care au forța de a crede că lucrurile se pot schimba. Discuție foarte interesantă, constructivă. Cum zice și Bunoaica Nicu, nu suntem aici ca să ne plângem, ci ca să găsim soluții. Acești angajați de la Complexul Energetic Oltenia și-au câștigat dreptul de a ieși la pensie anticipat datorită unei mobilizări dincolo de marile sindicate. Acum compania de stat, producătoare de energie pe bază de lignit, este amenințată de dezmembrare și de eliminare a activității pentru că Uniunea Europeană impune decarbonizarea. Planul Green Deal de decarbonizare este o crimă împotriva industriei și populației. Trebuie să găsim o cale ca să ne asigurăm că România și Gorjul vor continua să fie industrializate. România nu este o rezervație naturală pentru prinți britanici și luxemburghezi, ci o națiune industrială, cu o tradiție științifică”, a scris Alexandra Bellea-Noury, pe pagina sa de socializare.

Comment here