Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Au murit la scăldat: Veniră să facă baie. Este o mare tragedie! O tragedie fără margini a avut loc în județul Gorj. O mamă împreună cu fiul său au murit înecați în râul Motru.  Cel care a vrut să-i salveze a fost chiar un vecin, însă, din păcate, și bărbatul în vârstă de 81 de ani nu a mai reușit să iasă în viață din apă. Cumplita tragedie a avut loc pe raza localității Cătunele.Mama în vârstă de 30 de ani a mers cu cei doi fii ai săi la scăldat, însă nu s-a gândit nici măcar o clipă la ce avea să se întâmple. Copiii au intrat în apă, iar după câteva minute, micuții au ajuns într-un loc unde apa depășea 2 metri adâncime. Văzând că aceștia nu știau să înoate, mama lor a sărit imediat după ei pentru a-i salva, dar nici ea nu a mai putut ieși la suprafață. Cel care a intrat să-i salveze a fost chiar un bărbat în vârstă de 81 de ani. Acesta scotea apă cu motopompa din râu. Nu a apucat să-l scoată din apă decât pe cel mic.

Gorjonline: Primarul de Samarinești a amânat recepția căminului cultural ca să mai încaseze spor încă șase luni de zile. Situație șocantă la Samarinești. Căminul Cultural din localitate, investiție cu fonduri europene, este gata de 11 luni de zile dar edilul local refuză să recepționeze investiția. O parte dintre consilieri sesizează că demersul de prelungire a recepției cu încă șase luni este doar un tertip. Mai exact o măsură la care primarul liberal apelează pentru a beneficia de un spor de 2000 de lei la salariu, adică de sporul de fonduri europene. Pentru a-l determina pe primar să semneze recepția, s-a apelat și la prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega.

Impact în Gorj: Situație dificilă la Ambulanța Gorj după pensionarea unui medic. Conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Gorj încearcă să recruteze medici tineri pentru a veni să lucreze în cadrul sistemului medical de urgență, mai ales că salariile sunt atractive și ajung la 4.000 de euro. Astfel, reprezentanții Ambulanței vor avea discuții cu viitorii absolvenți de Medicină, dar și cu cadrele universitare în vederea atragerii tinerilor medici către acest domeniu. Instituția se va afla într-o situație foarte dificilă, deoarece unul dintre medici se va pensiona. „Una dintre colegele noastre se pensionează la sfârșitul acestei luni. Vor rămâne doar patru medici care să asigure serviciile medicale de urgență, dintre care unul dintre ei asigură doar gărzile de noapte. Eu pot să fac gărzi doar pe timpul weekend-ului.  Mai avem un coleg care ne ajută doar cu gărzile. Aceasta este limita la care am ajuns, să acoperim cu un singur medic pe tură. Regula și ceea ce ne dorim este să avem doi medici pe tură. Este nevoie de o dublare a numărului de medici. Se mai pune acum și problema concediilor. Încercăm să face în așa fel încât să nu ajungem în situația să rămânem fără niciun medic pe tură” a declarat managerul Ambulanței Gorj, Claudiu Constantinescu.

Sabotorii: Continuarea activității CE Oltenia, sub semnul “incertitudinii semnificative”. Complexul Energetic Oltenia și-a făcut publice rezultatele financiare pe anul trecut, când pierderea înregistrată a fost de 941 de milioane de lei. A fost publicat și raportul auditorului financiar extern, care arată existența unei incertitudini semnificative în ceea ce privește continuarea activității CE Oltenia. Asta din cauză că totul depinde de aprobarea planul de restructurare de către Comisia Europeană. Raportul arată că societatea este dependentă de ajutorul financiar al statului, în special pentru achiziția certificatelor pentru emisii de gaze cu efect de seră. Dacă planul de restructurare va fi aprobat de Comisia Europeană, împrumutul de 251 de milioane de euro va fi convertit în grant. În cazul neaprobării, sumele trebuie restituite.

Comment here