Revista Presei

Revista presei locale

Impact în Gorj: Control efectuat la IPJ Gorj de 12 reprezentanți ai Ministerului de Interne. Corpul de Control al ministrului de Interne efectuează o verificare la Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj, după crima petrecută în localitatea Baia de Fier. Prefectul județului Gorj, Corneliu Răducan, a precizat că nu poate face comentarii până când concluziile acestei verificări nu vor fi făcute publice. „Corpul de Control efectuează un control. Nu pot să fac comentarii cu privire la acest control până când nu vor fi cunoscute concluziile verificărilor. Oricum, ceea ce s-a întâmplat la Baia de Fier este groaznic“, a declarat prefectul. Ionela, o tânără de 19 ani, a fost ucisă de fostul său iubit, scos din minte de gelozie, cu mai multe lovituri de cuțit. Tânăra a depus mai multe plângeri la poliție, pentru că era amenințată de acesta, dar nu a fost ajutată de polițiști.

Sabotorii: Gorjean bătut crunt în secția de poliție. Un tânăr de 36 de ani din Țicleni a ajuns sâmbătă seara la spital cu multiple leziuni, având chiar și urme de bocanci pe față. Bocanci de jandarm, după cum a mărturisit tânărul Narcis Bobină, implicat într-o altercație care a avut loc aproape de miezul nopții la clubul din Țicleni. Narcis Bobină este brancardier la spitalul din Târgu Cărbunești. Sâmbătă seara era cu un prieten la club, au făcut consumație și tot scandalul a pornit de la faptul că a vrut să achite nota cu cardul, neavând bani lichizi la el. Acesta spune că nu s-a opus când a fost scos din club, dar afară îl așteptau oamenii legii cu cătușele, să îl ducă la secție, unde ar fi fost bătut.

Pandurul: Jianu explică de ce s-au reînființat UMC-urile. Mineritul din Gorj se tot reorganizează de ani buni și ba sunt desființate exploatările miniere de carieră (EMC-urile), ba sunt reînființate. La ultima reorganizare au fost reînființate sub denumirea de Unități Miniere de Carieră. Gigel Jianu, recent intrat în Directoratul Complexului Energetic Oltenia, a explicat motivul. “În cadrul fiecărei UMC sunt unități viabile și unități care urmează să își restrângă activitatea. Fiecare dintre aceste UMC are unități care își vor restrânge activitatea. Odată cu restrângerea activității de producție se redimensionează personalul” a declarat Jianu la un post local de televiziune. CE Oltenia a unit carierele care vor intra în conservare sau care vor fi închise cu cele care rămân, pentru a putea muta mai ușor oamenii dintr-o parte în alta.

Gorjonline: Concursul de la Primăria Țicleni, anulat! Prefectul a trimis Corpul de Control. Prefectul de Gorj a luat măsuri imediat ce a văzut că există suspiciuni legate de concursul organizat de Primăria Țicleni. A trimis acolo corpul de control care a depistat rapid neconformități ce au atras după sine anularea concursului. Deja două persoane se înscriseseră pentru post, iar în primărie se anunțase deja câștigătoarea în persoana unei localnice apropiate edilului PSD. Până pe data de 26 iulie, primăria trebuie sa anunțe Prefectura că a respectat condițiile impuse de lege, abia apoi concursul poate fi reluat.

Gorjeanul: Ambulanțier al SJA Gorj, inculpat într-un dosar penal pentru că a încasat nejustificat încă un salariu. Un salariat al Serviciului Județean de Ambulanță Gorj a fost trimis în judecată pentru că a primit, din eroare, încă un salariu de la SJA, bani pe care acesta a refuzat să îi returneze unității. Eroarea s-a produs cu patru luni în urmă, iar angajatul, deși i s-a cerut să returneze banii, care reprezentau salariul unei alte angajate, a refuzat să o facă, motiv pentru care s-a ajuns în instanță pentru recuperarea banilor, partea vătămată fiind SJA Gorj. Cristinel Popa este ambulanțierul  SJA Gorj, care  a primit la începutul anului, la fel ca un alt coleg, în plus un salariu, asta pe lângă chenzina lunară. Banii s-au acordat celor doi angajați dintr-o eroare de calcul. Reprezentanții SJA au văzut eroarea și au corectat-o, în sensul că le-a fost cerut celor doi angajați să returneze banii la casierie. Unul a acceptat, dar Popa a refuzat, motivând că trebuie să plătească cel care a greșit, nicidecum el.

Comment here