Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Afaceristul care a construit Transalpina, din nou la DNA. Procurorii anticorupție l-au săltat, miercuri, chiar de pe aeroport pe Nelu Iordache, omul de afaceri a cărei firmă a construit Transalpina, lucrările la cea mai înaltă șosea din țară nefiind însă finalizate nici până în prezent. El urma să zboare de pe Otopeni spre Roma, iar căpitanul aeronavei a fost nevoit să amâne decolarea, pe motiv că ar fi fost „o problemă” cu actele. Iordache a fost preluat sub escortă și dus la DNA pentru a fi audiat într-un dosar în care e suspectat că ar fi dat mită pentru derularea unui contract. El are deja pe numele său mai multe dosare penale, inclusiv condamnări care nu sunt deocamdată definitive, dar care îi pot aduce a peste un deceniu de pușcărie. Cu ani în urmă, procurorii DNA au făcut cercetări inclusiv la modul în care firma lui Iordache a modernizat Transalpina. Inițial, anchetatorii vorbeau de un prejudiciu de peste 22 de milioane de lei, dar la finalul procesului toți inculpații au fost achitați și nimeni nu a fost găsit vinovat pentru vreo ilegalitate.

Gorjonline: Miliardar din Târgu-Jiu, dat pe mâna polițiștilor și procurorilor! A demolat gardul unei școli din centrul orașului ca să facă parcare! Omul de afaceri Narcis Ciocăzanu a decis, în urmă cu câteva zile, să taie gradul metalic al Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ștefulescu”, aflat pe proprietatea sa, pentru a extinde locurile de parcare pentru persoanele care și-au achiziționat apartamente în blocul pe care l-a construit pe strada Geneva, în vecinătatea unității de învățământ. Practic, gardul a fost tăiat pe o lungime de câteva zeci de metri, iar raclele metalice au fost rezemate de bucata de gard nedemolată. Polițiștii locali au constatat că operațiunea nu a fost autorizată și au sesizat organele de cercetare penală.

Pandurul: Prietenul tânărului înecat în Jiu rupe tăcerea: Timp de o oră și jumătate am văzut moartea cu ochii. Prietenul tânărului care și-a găsit sfârșitul în apele Jiului, în timpul unei plimbări cu barca, rupe tăcerea și povestește cum s-a întâmplat nenorocirea. Mihai Beuran a fost înghițit de curenți sub privirile neputincioase ale prietenului său, care mai bine de o oră a văzut moartea cu ochi. Miță Frizeru a reușit să se salveze pe el, fără să poată face ceva pentru a-și scoate prietenul din apele învolburate. Prietenul lui Mihai Beuran, care se afla cu el în barcă în momentul nenorocirii, a decis să vorbească pentru prima dată în cadrul emisiunii Acces Direct. Cel numit „Frizerul“ nu putut face nimic pentru a-și salva prietenul de la moarte și, mai mult decât atât, a fost nevoit să aleagă între viața lui și a lui Mihai.

Impact în Gorj: Cerșetorii au invadat Municipiul Târgu Jiu. Prefect: “Propunerea mea a fost ca ei să fie instituționalizați”. Municipiul Târgu Jiu s-a umplut de cerșetori. La fiecare pas pot fi întâlniți dormind în Parcul Central, lungiți pe trotuare sau cerșind în zona centrală. Problema pare să le depășească pe autorități. Prefectul susține că mulți dintre cei care cerșesc au nevoie de ajutor. “Se poate face ceva. Am avut o discuție cu domnul Băluță, directorul Poliției Locale Târgu-Jiu. Am semnalat această problemă. Știu că aceste persoane creează un disconfort cetățenilor și turiștilor din Municipiul Târgu Jiu pentru că ei acționează, în special, în zona de centru. Propunerea mea a fost ca ei să fie instituționalizați pentru că în mod cert aceste persoane au o problemă. Rămâne să se analizeze și să găsim o soluție pe termen lung pentru că așa îi luăm, îi punem la tren, se duc de unde sunt, pentru că nu sunt de aici, iar a doua zi revin, coboară la prima stație, iau tren înapoi și revin la cerșit. Acele persoane au nevoie de tratament iar acest tratament trebuie aplicat fie la Gorj, fie în localitățile de unde provin”, a declarat prefectul Corneliu Răducan Morega.

Comment here