Revista Presei

Revista presei locale

Pandurul: Alegeri fără concurență la PNL Gorj. Taberele din PNL Gorj s-au înțeles și au făcut deja lista cu câștigătorii alegerilor din 11 iulie. Deputatul Dan Vîlceanu va fi singurul candidat pentru postul de președinte, iar pentru cele de prim-vicepreședinți vor candida Dumitru Leuștean și Marcel Romanescu, primarii din Novaci respectiv Târgu-Jiu. Potrivit unor surse politice, au fost negociate toate posturile din Biroul Permanent Județean, astfel că alegerile de duminică sunt mai mult o formalitate. Câteva zile a fost vehiculată și o candidatură a senatorului Ion Iordache, dar acesta s-a mulțumit până la urmă cu câteva locuri în BPJ pentru echipa lui. Iordache nu va candida pentru nicio funcție, fiind vicepreședinte de drept.

Gorjeanul: Viața CEO este prelungită doar pentru sinecuri. La aproape șase luni de la debutul protestelor pentru recunoașterea condițiilor speciale de muncă și reducerea vârstei de pensionare, liderul Manu Tomescu a anunțat că legea votată de parlamentari, în urmă cu câteva săptămâni, este în rând spre promulgare de către președintele Klaus Iohannis. ,,Legea noastră este pe poziția nr. 5, mai sunt patru acte normative înainte. Suntem în a 22-a săptămână de proteste, scopul nostru este să salvăm oamenii, să iasă la pensie. După cum vedeți, praful se alege de CEO”, a declarat liderul de la Rovinari. Recentele numiri în funcțiile de conducere ale companiei au demonstrat încă o dată că CEO constituie și acum, muribund fiind, o sursă de îmbogățire pentru politicieni, iar Manu Tomescu spune că asta nu mai reprezintă demult o surpriză. ,,Viața companiei este prelungită doar pentru sinecuri, nu au nicio treaba cu condițiile de muncă, cu investițiile acolo unde practic se lucrează cu fiare vechi. Trag de compania asta doar pentru sinecuri. Nu a contat altceva” a mai afirmat sindicalistul.

Impact în Gorj: Romanescu nu mai vrea gunoi din județ la Târgu-Jiu Autoritățile târgujiene vor să impună un termen limită până la care UAT-urile din județ să poată să mai aducă deșeuri la groapa de gunoi din Târgu-Jiu. Societatea Polaris și-a reluat activitatea însă riscă să fie închisă definitiv, după ce o asociație a contestat autorizația de construcție eliberată pentru amenajarea celulei 3. “Voi convoca de îndată consiliul local pentru o ședință în vederea aprobării solicitărilor venite de la UAT-urilor de pe raza județului Gorj, orașe și comune. Acestea solicită aprobare pentru a putea depozita gunoiul menajer în groapa de la Târgu-Jiu. Odată cu redeschiderea gropii de gunoi, avem o hotărâre anterioară care ne condiționează pe noi, autoritățile publice locale, de o solicitare pe care trebuie să o adreseze consiliului local iar consiliul local va stabili exact modalitatea în care se desfășoară această activitate de colectare și după aceea de depozitare în groapa de la Târgu Jiu. Termen pentru depozitare va fi 31 decembrie 2021” a declarat Marcel Romanescu.

Gorjonline: CS Pandurii Lignitul încasează și ultimii bani de la asociați. Potrivit lui Camilian Floroiu, directorul sportiv al clubului de fotbal, ultimii bani urmau să intre în contul echipei, până astăzi. Este vorba despre sumele  de la Consiliul Local Târgu-Jiu și Artego. Clubul Pandurii Lignitul Târgu-Jiu a avut de primit peste 4 milioane de euro de la Complexul Energetic Oltenia, Consiliul Județean Gorj, Consiliul Local Târgu-Jiu, Artego SA și Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia. Magistrații au decis că asociații clubului, controlat de Marin Condescu și aflat de câțiva ani în insolvență, sunt obligați să achite cotizațiile restante.

Comment here