Revista Presei

Revista presei locale

Gorjeanul: Al șaptelea pion! Supraveghetor, în secret, la CEO, pe filiera Chițoiu. Gruparea Daniel Chițoiu – Mihai Mihalache, ce conduce, de facto, Ministerul Energiei, a impus-o, pe șestache, în Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia pe Aura Gabriela Dumitru, consilier juridic la Direcția Generală Privatizare și Administrare a Participațiilor Statului în Energie (DGPAPSE), aflată sub autoritatea directă a ministrului Energiei, dar condusă de Mihalache. Oamenii ALDE au misiunea de a revoca Directoratul companiei energetice din Oltenia, însă noii supraveghetori au eșuat în două încercări. CS al CEO, în formula completă, va încerca, din nou, astăzi, revocarea Directoratului Boza.

Sporul de condiții vătămătoare nu se mai acordă pentru o parte dintre funcționarii publici ai Primăriei Motru. Prin dispoziție a primarului Gigel Jianu, dată la finalul săptămânii trecute, funcționarii publici au rămas fără sporul de condiții vătămătoare, redus oricum de la 15% la 5%. Liderul de sindicat al primăriei, Pavel Tutunaru, este revoltat, declarând vineri că va sesiza organele competente de tăierea abuzivă a acestui drept salarial. Sporul nu se mai acordă, conform dispoziției, angajaților UAT Motru, cu excepția celor de la poliția locală, creșă și ai din asistență medicală școlară.

Impact în Gorj: O singură societate este interesată de modernizarea Căii Eroilor. Doar o firmă s-a înscris al licitația organizată de autorități, termenul de depunere a ofertelor fiind finalul săptămânii trecute. Raul Chiriac, directorul de Serviciului de Investiții din cadrul al Primăriei Târgu-Jiu, a declarat că urmează să se analizeze dacă oferta depusă îndeplinește condițiile. Conform proiectului, în prima fază ar trebui modernizat tronsonul cuprins între strada Popa Șapcă și intersecția cu strada Mărășești, în spatele bisericii Sfinții Apostoli Petru și Pavel.
Pentru această lucrare, Ministerul Dezvoltării a alocat suma de două milioane de euro.

Gorj Domino: Primar gorjean, cu Duster-ul primăriei, în târgul auto! Convinși că vrea să vândă mașina, cetățenii comunei au anunțat poliția. Întâmplare mai puțin obișnuită pentru o comună din România, nu și pentru Albeni, feuda baronului comunal Silviu Ionuț Stan: primarul a plecat, duminică dimineața, cu Duster-ul Primăriei Albeni, în târgul auto de la Târgu-Jiu. Sigur nu avea de rezolvat nicio problemă a comunității în bâlciul de vechituri și așa s-au gândit și concetățenii săi, care, atunci când au văzut mașina în târg au anunțat poliția, convinși că Stan vrea să vândă autoturismul cumpărat din banii comunității. De teama unui alt dosar penal, Stan și-a trimis unul din argați și a dus mașina în curtea primăriei.

Pandurul: Grup nou la Turceni, în noua variantă a strategiei energetice. Cea mai recentă variantă a Strategiei energetice a României a fost pusă în dezbatere publică. O variantă mai scurtă decât precedenta și mai generală. Strategia vorbește de un necesar de investiții în sistemul energetic de circa 750 de milioane de euro pe an. Cu privire la Complexul Energetic Oltenia, realizarea Grupului de 600 MW de la Rovinari este considerată strategică. Documentul recomandă ca, în cazul în care parteneriatul cu chinezii nu se concretizează, să există o soluție de rezervă. În strategie se vorbește despre realizarea unui grup energetic nou de 400 MW la Turceni – parametrii ultrasupracritici. ”Considerăm necesară sublinierea faptului că grupul energetic nou de 400 MW de la Turceni cu parametri ultrasupracritici, respectiv bazat pe cele mai noi tehnologii la nivel european pentru emisiile poluante, va contribui la reducerea emisiilor de CO2 prin nivelul superior de eficiență energetică”, scrie în raportul de mediu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here